ESTRADA U ŠOKU ZBOG MASAKRA NA VRAČARU! Poznati pružili podršku porodicama tragično preminulih: "Plače mi duša"
Foto: Petar Aleksić, Tamara Trajković/Espreso, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Ilustracija

tuga

ESTRADA U ŠOKU ZBOG MASAKRA NA VRAČARU! Poznati pružili podršku porodicama tragično preminulih: "Plače mi duša"

Stars -

Domaću javnost duboko je potresla vest o stravičnom masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u Beogradu. Četrnaestogodišnji K. K. ubio je osmoro dece i radnika obezbeđenja, a šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Ovim povodom se na društvenim mrežama oglasila voditeljka Pinka Jovana Jeremić.

Jovana Jeremić
foto: Printscreen Instagram

- Saučešće svim porodicama. Ovo me je jako potreslo zbog svih stvari iz moje prošlosti i traume koju i dan danas nosim u duši, a vezana je za školu. Umrla sam po drugi put danas - napisala je Jovana i dodala:

- U svojim emisijama nedeljama pričam o odnosu vršnjaka, o psihičkom i fizičkom nasilju osnovaca i srednjoškolaca. Trebalo je više da insistiram. Plače mi duša.

Sanja Vučić se takođe oglasila putem društvenih mreža i uputila saučešće porodicama nastradalih u masakru koji se rano jutros dogodio.

Sanja Vučić
foto: Printscreen Instagram

- Ja sam blago rečeno u šoku! Osnovna škola. Otkud detetu od 14 godina pristup atrenom oružju? Gde su ti roditelji. Dete od 14 godina nesvesno svoje nesvetu? Društvene mreže? Gde je srž ovog zla? Ljudi, pod hitno na fabrička, ovo ne sme da se ponovi! Plače mi se zbog mladih života, njihovih roditelja... Saučešće porodicama - napisala je Sanja Vučić na Instagramu.

Malo je reći da su svi šokirani i užasnuti ovim monstruoznim zločinom. Jedan od njih je i pevač Sloba Radanović.

Sloba Radanović
foto: Printscreen Instagram

- Nezapamćena tragedija... Saučešće porodicama nastradalih. Molimo se za one koji su ranjeni. Ovo je strašno - napisao je pevač na Instagramu i dodao:

Sloba Radanović
foto: Printscreen Instagram

- Duša me boli za ovom decom. Ne mogu da dođem k sebi. Sve što se dešava u današnjem svetu je loše. Današnji svet je loš. Loši primeri, loša muzika, loše vaspitanje, loši filmovi, loše emisije, loše video igrice. Ništa ne valja! Rivalstva među decom su veća nego ikada. Takmičenje u boljem telefonu, boljim patikama, broju lajkova... Nastavnik više nema autoritet nad decom. Deca su danas autoriteti i kod svoje kuće i u obrazovnim ustanovama. Čast izuzecima kojih je jako malo. Nezainteresovani roditelji koji kad god je to moguće uvale deci telefon kako slučajno ne bi morali da ih zabave i razonode. Deci je ispran mozak. Ovo je najgori dan od kad znam za sebe! Deca se čuvaju i u decu se ulaže. U budućnost se ulaže. Poruka i za ustanove i za organe i za političare i za roditelje, prosvetare i za sve - napisao je Sloba.

Kurir.rs/Pink/Republika

Bonus video:

00:23

Hapšenje dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track