CEPAO KARTE NA AUTOBUSKOJ, NOSIO DŽAKOVE OD 50 KG, PRAO PROZORE Glumac rano ostao bez oca, sve spalo na njega, počeo da radi sa 13
Foto: Damir Dervišagić

teška životna priča

CEPAO KARTE NA AUTOBUSKOJ, NOSIO DŽAKOVE OD 50 KG, PRAO PROZORE Glumac rano ostao bez oca, sve spalo na njega, počeo da radi sa 13

Stars -

Voditelj i glumac Dragan Marinković Maca pre nego što je postao poznat, bavio se raznoraznim poslovima, a nikada nije krio svoje počete.

On je progovorio o svojim prvim poslovima kojih se ne stidi, a kako kaže, počeo je da radi kada je imao samo 13 godina.

- Drago mi je što sam rođen u Sarajevu. Imam nekako dvojaka osećanja, tata mi je iz Beograda, mama iz Sarajeva. E, jedino kome zavidim jeste jedan drug, on je bio treći asistent režije kad sam snimao jedan film u Italiji, njemu je mama iz Rima, a tata iz Londona. On je, eto, malo bolja kombinacija, ja sam vicešampion što se gradova tiče - rekao je Maca svojevremeno, a onda otkrio kada je počeo da radi.

serija Pad, Dragan Marinković Maca
foto: Zorana Jevtić

- Počeo sam da radim sa 13 godina i to zahvaljujem svojoj majci, što me je osamostalila i vrlo rano sam, sa 16 godina, počeo da živim sam. Prvi posao mi je bio u pekari, posle sam radio u „Zori“, to je tvornica čokolade. U šest ujutro su me čekali džakovi od 50 kila, nema, ne sme se zakasniti ni sekunde! Pa sam cepao karte na autobuskoj, pa prao šoferšajbne i nikad nisam stao raditi. Ja sam to tako hteo - istakao Maca.

Dragan Marinković Maca, Ispovest
foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

- Meni ja tata rano umro, 12 i po godina sam imao, ali nisam bio mučenik, da me sad tu neko sažaljeva i samo da ti kažem – ja sam samom sebi zaradio prvi „levis 501“ i „starke“. Od prve plate sam kupio dasku za peglanje baki Mariji, maminoj majci, kupio sebi „leviske“ i onaj sat železnički, to je tad bilo – vau! - ispričao je glumac jednom prilikom.

kurir.rs

Bonus video:

01:07

Dragan Marinković Maca o Prvom aprilu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track