SEKA ALEKSIĆ IŠLA NA MATURU SA ZLOSTAVLJANOM DEVOJČICOM! Ismevali su je jer je Romkinja i donosili joj UVREDLJIVE "poklone"
Foto: Printscreen

humanost na delu

SEKA ALEKSIĆ IŠLA NA MATURU SA ZLOSTAVLJANOM DEVOJČICOM! Ismevali su je jer je Romkinja i donosili joj UVREDLJIVE "poklone"

Stars -

Seku Aleksić koja se uvek bori portiv nepravde i ugnjetavanja potresla je priča o devojčici iz Vrbasa koja je zbog nacionalne pripadnosti bila izložena podsmehu, a po završetku osnovne škole sa njom niko nije hteo da ide na malu maturu.

Sve je počelo kada je jedna korisnica objavila na tviteru kako jedna devojčica romske nacionalnosti trpi nasilje od svojih vršnjaka u osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš u Vrbasu:

01:47

SEKA ALEKSIĆ IŠLA NA MATURU SA ZLOSTAVLJANOM DEVOJČICOM! Ismevali su je jer je Romkinja i donosili joj UVREDLJIVE poklone

- Devojčicu su u školi donosili bakarnu žicu i ismevali jer je Romkinja. Donosili su joj bakarnu žicu u školu i ismevali je u smislu : "Znamo da skupljate bakar pa da i mi učestvujemo" Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko neće sa njom na maturu i svi ćute. Je li ovo Srbija koju hoćemo?

Seka je odmah odlučila da stane uz devojčicu i bude joj podrška.

Čim je videla objavu javila se porodici i obavestila je da će ona ići sa njom na maturu, a to obećanje je i ispunila.

Stigla je u njen grad sa ogromnim buketom cveća, zagrlila je devojčicu, a potom krenula sa njom na maturu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja