ONA JE SNIMILA NAJVIŠE DUETA! Kolege se utrkuju da zapevaju s njom, vole je i STRANCI, a samo s ovim koleginicama je ukrstila glas
Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić, Damir Dervišagić, Nikola Anđić

ONA JE SNIMILA NAJVIŠE DUETA! Kolege se utrkuju da zapevaju s njom, vole je i STRANCI, a samo s ovim koleginicama je ukrstila glas

Stars -

Svaki pevač u karijeri ima bar jednu duetsku pesmu, a neretko se i estradna prijateljstva krunišu duetima. Jedna popularna pevačica ubedljivo prednjaci u broju dueta snimljenih tokom četrdesteogodišnje karijere.

Dragana Mirković, Dragana Mirkovic
foto: Nikola Anđić

U pitanju je Dragana Mirković, koja je karijeru započela u Južnom vetru, osamdesetih godina prošlog veka. Iz tog perioda pamte se zajedničke pesme koje je snimala sa drugim članovima ovog satava Miletom Kitićem, Šemsom Suljaković, Sinanom Sakićem i Kemalom Malovčićem, od kojih je svakako najpopularnija "Nek punku dušmani'.

Prava ekspanzija Dragninih kolaboracija počinje 90ih godina.

Željko Šašić
foto: Nemanja Nikolić

Ona je tada snimila velike hitove "Divlja devojka" sa Ninom, "Oči pune tuge" sa Željkom Šašićem kao i dens pesmu sa tada popularnom grupom Bit strit "Samo jedan sat".

Igor Starović
foto: Dragan Kadić

Ovaj njen izlet u pop vode nastavio se i u narednim godinama pa je ubrzo snimila i pesmu sa Divljim kestenom "Srcu nije lako" kao i sa bosanskom grupom Hari Mata Hari "Ja imam te, a ko da nemam te".

Takođe, ukrstila je glas i sa grupom Zana u numeri "E, moj doktore".

Daniel Đokić

Jedan od najvećih hitova koje je Dragana snimila u novijoj istoriji, svakako je pesma "Život moj" koju je otpevala sa Danielom Đokićem, a pošto je pesma postigla neverovatan uspeh u svim balkanskim zemljama, oni su ponovo ukrstili glasove u numeri "Trovanje" nekoliko godina kasnije.

Beer fest, Plavi orkestar
foto: Dragan Kadić

Dragana je, takođe otpevala i pesmu u duetu sa Bobanom Rajovićem "Gromovi", pa sa pop rok legendarnom jugoslovenskom grupom Plavi orkestar "Ti misliš da je meni lako".

Poslednje godine, i najnovije kolaboracije, opet su pokazale Draganu u novom svetlu.

Vuk Mob
foto: Zorana Jevtić

Ona se uklopila i u novi, moderni zvuk pa je otpevala duetsku pesmu "Proklet rođen" sa reperom Vuk Mobom, a publiku je oduševio i najnoviji duet koji je objavljen prošle godine sa Acom Lukasom pod nazivom "Sada i zauek".

Hanka Paldum, Zorica Brunclik
foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Ono što je svakako interesantnno je i to što je Dragana snimila samo dva dueta sa koleginicama, izuzimajući duet sa Zanom, u kojoj je tada pevala pevačica Nataša, pa osim saradnje iz devedesetih sa Zoricom Brunclik u pesmi "Sele moja", publika pamti i onu sa Hankom Paldum u duetskoj pesmi "Kad nas vide zajedno".

Takođe, jedna od najvećih balkanskih zvezda otpevala je i pesmu "Dont go away" sa Hose Felicanom, popularnim španskim pevačem, pa se tako upisala u istoriju kao jedna od retkih pevačica iz Srbije koja je ostvarila kolaboraciju sa stranim izvodačem.

Kurir.rs/ Pink

Bonus video:

00:17

Dragana Mirkovic otvorila vrata bajkovitog doma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track