"SHVATILA SAM DA OD ČEKANJA NEMA NIŠTA" Konačno se oglasila Bebi Dol! Posle priče da TEŠKO ŽIVI, pevačica napravila ovaj potez!
Foto: Ata images

opet u javnosti

"SHVATILA SAM DA OD ČEKANJA NEMA NIŠTA" Konačno se oglasila Bebi Dol! Posle priče da TEŠKO ŽIVI, pevačica napravila ovaj potez!

Stars -

Dragana Šarić, poznatija kao Bebi Dol, bila je jedna od glavnih tema u javnosti u proteklom periodu kada je Kurir objavio da je viđena kako dolazi po hranu u narodnu kuhinju, nakon čega su progovorile i njene komšije koje su nam rekle da nekadašnja pop džez zvezda Jugoslavije već dugo živi u teškim uslovima.

Potom su se pojavile priče da muzičarka odlazi u London kod prijatelja kako bi se sklonila na neko vreme iz Beograda, a sada se konačno i ona oglasila. Ali, povod za to nisu aktuelne priče o njoj koje smo pomenuli, već objavljivanje CD-a!

Bebi Dol
foto: Damir Dervišagić, Kurir

U izdanju Mascoma objavljeno je rezidanje njenog duplog studijskog albuma „Čovek rado izvan sebe živi". U pitanju je, kako navode iz ove izdavačke kuće, jedinstveno LP izdanje na clear (providnim) vinilima za koje se smatra da je „kolekcija koja je promenila svet". Album je masterizovan i grafički izmenjen i na njemu se nalazi 12 pesama koje su obeležile 20. vek. Bebi Dol je otpevala numere Marvina Geja, Stonsa, Bitlsa, Džejmsa Brauna...

- Mislim da nisam originalna, jer ako se setite devedesetih shvatićete da je neponovljivi Brajan Feri započeo celu stvar, kada je izveo paradu pesama koje su obeležile njegov život. Svi, počev od Sinatre do Bona, radili su to. Muzika koju su napravili Bitlsi, Stonsi, Hendriks, Prins pomerila je celu planetu. Proteklih deset godina želela sam da napravim ovakav album, ali sticajem nesrećnih okolnosti, nisam. Onda sam shvatila da od čekanja nema ništa.

Bebi Dol
foto: Ata images

U novembru prošle godine imala sam divan koncert u Ateljeu 212. Napravili smo sekstet koji čini kompletna postava Big benda - bubnjar Pera Radmilović, basista Bata Božanić, pijanista Ivan Aleksijević, gitarista Goran Potić, trubači Strahinja i Nemanja Banović, a prateće vokale pevala je Jelena Glišić. Odmah posle toga zvali su nas u Zagreb, gde smo izazvali ogromno interesovanje medija i imali odličan koncert. To su čuli ljudi iz kuće Mascom koji su me zvali da za njih uradim album - kazala je Bebi Dol.

Muzičarka je, dakle, odlučila da se posveti svom primarnom poslu zbog kojeg je i postala poznata početkom osamdesetih i da svoju publiku obraduje hitovima, makar i ovim obrađenim.

Kurir. rs

Bonus video:

00:48

BEBI DOL OTVORILA BOLNO PITANJE! Intimno u Sceniranju progovorila o POTOMSTVU: Usvojila bih dete!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja