Najnovije vesti

"GAGA JE VOLEO DA PECA, MILENA JE BILA POVUČENA" Meštani Rosa se rado sećaju slavnih komšija, evo šta je s njihovom kućom!
Foto: Petar Aleksić, Marina Lopičić

kurir u rosama

"GAGA JE VOLEO DA PECA, MILENA JE BILA POVUČENA" Meštani Rosa se rado sećaju slavnih komšija, evo šta je s njihovom kućom!

Stars -

Dragan Nikolić i Milena Dravić godinama su imali kuću u Crnoj Gori u Rosama, gde su provodili cela leta, a često su im u goste dolazili i drugi popularni glumci s kojima su se družili.

Otkako su preminuli nije se znalo šta se dešava s njihovom nekretninom, pa smo odlučili da posetimo Rose.

Tamo srećemo Mihajla Kaluđerovića, koji nam otkriva da je kuća u kojoj su živeli Dragan i Milena prodata, kao i da je glumački par kupio deo nekretnine od njegovog oca pre mnogo godina. Drugi deo odmah do Dragana i Milene kupio je njihov kolega Dragan Gagi Jovanović, ali i on je svoj deo prodao.

kuća Milene Dravić, Rose, Milo
foto: Petar Aleksić

- Ja sam živeo u kući koju je napravio moj pradeda, pa je potom deda živeo tu, a onda ju je posle otac renovirao i posle je cela rasprodata. Prvo je kupio Dragan Nikolić jedan deo, pa do njega Dragan Jovanović, a donji deo jedan biznismen iz Bijelog Polja - govori nam on.

Kaluđerović se prisetio Dragana Nikolića.

- Bio sam dečak. Nekih 13, 14 godina sam imao. On je bacao mrežu da peca ribu. Voleo je mnogo Rose. Posle pecanja obavezno je jeo pršut i pio domaće vino tu u jednom restoranu odmah do vode. Sedeo je tako s meštanima, a mi deca smo trčali oko njega. Šetao je sam dugo pored mora, pa se zagleda u talase - seća se Mihajlo davnih vremena.

kuća Milene Dravić, Rose, Milo
foto: Petar Aleksić

S druge strane, Milena je bila tiha, navodi naš sagovornik.

- Ona je bila povučenija. Imala je svoje društvo. Nije mnogo komunicirala s meštanima. Recimo, Seka Sablić, Milena i Dragan su se svi zajedno družili. To da ste videli - ovde kraj mora kako je bilo lepo videti glumačke legende kad zasednu. Provodili su vreme zajedno. Dolazili su im i drugi glumci, ali ne sećam im se sada imena. Bokokotorski zaliv je Dragan jako voleo jer je zavučen i imao je mir ovde. Dragan je prodao davno kuću, a i Gagi je prodao svoj deo, pa sad tu žive drugi ljudi - ispričao je Kaluđerović.

OPŠIRNIJU REPORTAŽU IZ ROSA MOŽETE POGLEDATI DANAS U EMISIJI "PULS SRBIJE" NA KURIR TELEVIZIJI

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić

Bonus video:

03:36

Aleksandra Radović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track