LISTA JAVNIH LIČNOSTI KOJE SU JEDVA IZVUKLE ŽIVU GLAVU! Bacali bombe na njih, pokušali NAJGORE, a ove momente bi odmah ZABORAVILE
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Instagram, Kurir televizija

haos

LISTA JAVNIH LIČNOSTI KOJE SU JEDVA IZVUKLE ŽIVU GLAVU! Bacali bombe na njih, pokušali NAJGORE, a ove momente bi odmah ZABORAVILE

Stars -

Život javnih ličnosti nije uvek glamurozan i luksuzan. Vrlo često zvezde su, čak i ako to ne žele, povezane s ljudima koji su s druge strane zakona, a neke od njih su umele i da izvuku deblji kraj.

Često se dešavalo da domaće zvezde budu žrtve bombaških napada, koji su obično znak upozorenja od ljudi iz kriminogene zone, a nijedan od njih do danas nije pravno rasvetljen.

Jelena Karleuša 2019. godine doživela je neprijatnost kad je na njenu vilu bačena bomba. Nepoznati napadač navodno je bacio eksplozivnu napravu među luksuzne vile u Lisičjem potoku. U ovom kraju ne žive osobe koje imaju kriminalni dosije, pa se sumnja da je meta bila upravo pevačica. - Bomba je bačena u gluvo doba pa je jasno da je napadač ovim želeo da pošalje poruku upozorenja - rekli su tada nadležni koji su se bavili ovim slučajem.

Jelena Karleuša
foto: Privatna Arhiva, Printskrin/Instagram

Jelena nije prijavila nikakve pretnje, ali se istraga vodila u svim pravcima. Policija je navodno utvrdila da ova eksplozivna naprava nije bila velike razorne moći, ali da je mogla da povredi svakoga ko se našao u blizini.

Maja Berović
foto: ATA Images

Maja Berović je 2020. godine jedva izvukla živu glavu kad je na njenu kuću bačena bomba. Tada se pisalo da iza toga stoje menadžeri koji su hteli da pevačica sarađuje s njima, a kako je ona to odbila, slali su joj preteće poruke. Maja je i dalje odbijala njihovu "ponudu" pa je nakon njenog nastupa u Mostaru izrešetan kombi u kom su bili muzičari iz njenog benda.

Pevačica je bila u autu iza i stravičan prizor mogla je da posmatra uživo. Poruka koju je nakon toga dobio pevačicin suprug Alen glasila je: - Ovo je tek početak, proći ćete i gore. Mogli smo lepo sarađivati, a ovako Maja neće nigde nastupati - pisalo je u anonimnoj poruci, nakon čega su Maja i Alen unajmili obezbeđenje.

Zorica Brunclik
foto: Antonio Ahel/ATAImages

I Zorica Brunclik, uprkos hitovima i koncertima, sada već daleke 1997. godine na naslovnim stranama štampe našla se zbog bombaškog napada. Pevačica je u kući boravila s tek pristiglim gostima, koleginicom Merimom Njegomir i Lidijom Habić iz PGP-RTS, a eksplozija je, kako je pričala Brunclikova, donela šok i nemir, u prvim trenucima niko nije znao šta se dešava.

Senida Hajdarpašić, Senida
foto: Printscreen/Instagram

Senida Hajdarpašić takođe je imala problem s momcima s druge strane zakona, pa su na automobilu menadžera trep pevačice Asima Kravića nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu, saopšteno je tada iz MUP Kantona Sarajevo.

Interesantno je da ovo nije prvi put da se Senida vezuje za ovakve slučajeve. Svojevremeno je bačena bomba i na kuću njenog slovenačkog menadžera, a nedugo zatim bačen je suzavac na njenom nastupu u Prnjavoru. Na sreću, nije bilo povređenih osoba, ali oštećena su dva poslovna objekta i četiri motorna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Boris Isaković
foto: Kurir

Glumac Boris Isaković otkrio je da je 23. juna 2010. godine doživeo pravu dramu na parkingu ispred zgrade u Novom Sadu. Tada je eksplodirala bomba koja je bila postavljena u njegovom automobilu ispod suvozačevog mesta. - Tog dana trebalo je da iz Novog Sada odem u Beograd na probu jedne predstave. Sa suprugom Jasnom Đuričić dogovorio sam se da i ona krene sa mnom i da je usput ostavim u Rumi, kod njene majke. Međutim, zbog obaveza nije krenula sa mnom, tako da sam samo ja ušao u automobil. Kad sam ga upalio i krenuo u rikverc, čuo sam eksploziju! Nisam znao šta me je snašlo. Sećam se da su mi se geleri zabili u telo i da je ubrzo došla Hitna pomoć i prevezla me u bolnicu - rekao je Boris i otkrio da ni u najluđim snovima nije mogao da pretpostavi da mu neko želi smrt. Kasnije se ispostavilo da je bomba bila greškom podmetnuta u njegov auto.

Baka Prase
foto: Zorana Jevtić

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, takođe je doživeo ovakvu neprijatnost kad je posle otvaranja lanca brze hrane na jedan od lokala bačena bomba. Do danas počinilac nije pronađen.

Tijana Ajfon, Zapaljen Auto
foto: Petar Aleksić

Mnoge starlete su se takođe našle na meti bombaškog napada a jedna od njih je i Tijana Ajfon. Starleti je vozilo bilo parkirano ispred zgrade, pa su komšije čule eksploziju. Kako je naveo očevidac, komšije su se probudile uznemirene i u strahu, a automobil je goreo kao buktinja.

Kurir.rs/ M. Jović

Bonus video:

00:51

ON JE KRIMINALAC KOJI ZLOUPOTREBLJAVA POKOJNU ŽENU Jelena Karleuša osula paljbu, pa ŠOKIRALA: Da li bi pisala tekst kolegama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track