VOJSKA ZABRANILA SPOT LEPE BRENE ZBOG "CRVENIH BERETKI" Rešena najveća estradna MISTERIJA: Isplivali svi detalji, ovo je ISTINA
Foto: Damir Dervišagić, screenshot Youtube

PROGOVORIO

VOJSKA ZABRANILA SPOT LEPE BRENE ZBOG "CRVENIH BERETKI" Rešena najveća estradna MISTERIJA: Isplivali svi detalji, ovo je ISTINA

Stars -

Lepa Brena, jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, snimila je svojevremeno spot koji je zabranila Vojska, a o čemu se nedavno opet pisalo u domaćim medijima.

Lepa Brena
foto: screenshot Youtube

Pevačica je u jeku popularnosti devedesetih snimila veliki broj atraktivnih spotova koji su osvajali publiku na ovim prostorima. Ipak, jedan video koji je snimila Brena delovao je sporno i nije se dopao tadašnjoj Vojsci Jugoslavije. Iz tih razloga Generalštab je zabranio emitovanje ekranizacije pesme "Ljubav je" iz 1996. godine, koju je režirao Dejan Milićević.

Modni fotograf i režiser prokomentarisao je događaje u vezi sa spornim spotom.

Dejan Milićević
foto: Nemanja Nikolić

- Nikada mi neće biti jasno zašto se Vojska Jugoslavije stidela spota s Lepom Brenom. Tek što se dva dana emitovao na Pinku, stigao je dopis iz Generalštaba u kome se strogo zabranjuje dalje prikazivanje. Šteta.... Mogao je to biti spot za sva vremena. U njemu Brena maršira sa specijalnom jedinicom, peva u kasarni, vojnici oko nje vežbaju. Čak ni ja nemam taj spot u arhivi - ispričao je jednom prilikom Milićević, a sada je ponovo prokomentarisao ceo taj događaj i otkrio glavni razlog zbog čega je Vojska cenzurisala Brenu pre 27 godina.

- Novinari nisu preneli moju izjavu u celosti, već su to koristili senzacionalistički i služili su se netačnim informacijama. Spot je zabranjen posle tri dana jer su u njemu učestvovale samo "crvene beretke", a ne svi rodovi vojske. Zbog morala vojnika i izdvajanja samo jednog roda obustavljeno je emitovanje. Tačka - istakao je Dejan Milićević za "Helou".

Lepa Brena
foto: screenshot Youtube

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:16

Lepa Brena i Senidah na konferenciji povodom zajednickog koncerta na Kalemegdanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja