"BITNO JE DA KOMUNICIRATE KADA STE PARALIZOVANI" Novak Đoković o strahovima i teretu slave! Teniser nikad iskreniji
Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

ISKRENO

"BITNO JE DA KOMUNICIRATE KADA STE PARALIZOVANI" Novak Đoković o strahovima i teretu slave! Teniser nikad iskreniji

Stars -

Novaka Đokovića svi posmatraju kao neuništivog čoveka, a kako i ne bi pored tolikih titula, ipak, i naš teniser ima svoje strahove. Najbolji teniser sveta dotakao se svojih strahova kao uspešnog sportiste.

U sportu svi imamo strahove, i onaj ko kaže da nema, ne govori istinu. Samo je pitanje na koji način se ti nosiš sa tim i koji je intenzitet te emocije, koliko te ona sputava i sprečava da nastupiš psihofizički na najbolji mogući način. Postoje različite tehnike i načini kako taj intenzitet može da se indetifikuje, i neke stvari su očigledne da nije potrebno da vam neko drugi ukaže na to, osećate se da ste paralizovani, i u tom trenutku je jako bitno da se komunicira – rekao je i dodao:

Novak Đoković
foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

– Važno je da se deli ono što se dešava unutra sa vama, da li sa ljudima u struci, roditeljima, bliskim ljudima, i kojima verujete, to je ono što je bitno, okružiti se onima koji vas neće obeshrabriti i ismevati što prolazite kroz to, nego će vam biti podrška i rame za oslonac kada je to potrebno. U sportu je neočekivano da se priča o tome, to je izraz slabosti i ranjivosti. Danas je sramota biti ranjiv. Za mene to nije slučaj, često govorim o tome. Pomoć je neophodna.

Kurir.rs/ Blic

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track