PRIJA DEO ZADATKA NA ZAGREBAČKOM EKONOMSKOM FAKULTETU: Profesor matematike ovako dobio ideju da pevačica bude deo škole! HIT
Foto: Kurir/A.J.Panić, Shutterstock

večera ili prijin koncert?

PRIJA DEO ZADATKA NA ZAGREBAČKOM EKONOMSKOM FAKULTETU: Profesor matematike ovako dobio ideju da pevačica bude deo škole! HIT

Stars -

Aleksandra Prijović danima je glavna tema svih medija širom regiona. Međutim, Prija je sada ušla i u matematički zadatak, a profesor je ideju dobio gledajući upravo Direkt!

Koliko je pevačica postala važna govori i to da je deo zadatka koji rešavaju studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

S obzirom da su se na internetu pojavio oglas da se karte za njen koncert prodaju i po 5.000 evra, to je inspirisalo profesora i savetnika predsednike Republike da Prijović uvrsti u zadatak. Studenti su učili oportunitetnom trošku, koji se u originalnom istraživanju objašnjava primerom besplatne karte za koncert Erica Claptona i cene karte za 40 dolara za Boba Dylana.

Aleksandra Prijović, Koncert, Borka Mihajlović
foto: Kurir

- Deo za obrađivanja AP dobio sam gledajući reportažu o njoj sinoć na dnevniku. Na početku predavanja napraviću kratku rekapitulaciju tema. Jedna od njih je bila opurnitentnog troška odnosno vrednosti najbolje prilike koju nismo izabrali. Glazbeni ukusi su različiti, tako da su studenti dobili da reše zadatak, koliko iznosi u potpunosti trošak otići na večeru sa dečkom ili devojkom izbor je vaš, od toga koliko košta otići na koncert AP. Čini mi se da će studenti zapamtiti ovaj primer i suprotno onome što je američko istraživanje pokazalo znati baratati sa tim jednim pojmom iz ekonomije. Mediji i obrazovanje uvek idu zajedno kad god imamo ovakve fenomene. - rekao je profesor.

Aleksandra Prijović, Koncert
foto: Petar Aleksić

Podsetimo, Aleksandra Prijović zakazala je čak pet koncerta u najvećoj zaagrebačkoj Areni i time srušila sve rekorde dosadašnjih kolega koji su pravili koncerte u ovoj dvorani.

Kurir.rs/ Danas.hr

Bonus video:

00:49

Aleksandra Prijović peva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track