ZA SVADBU UZME 8.000 €, A HOĆE DŽABE DA SPAVA U KREVETU OD 2.000 €: Maji Šuput sud naredio da plati kupljen nameštaj! ŠOK!
Foto: Printscreen/Instagram

ZA SVADBU UZME 8.000 €, A HOĆE DŽABE DA SPAVA U KREVETU OD 2.000 €: Maji Šuput sud naredio da plati kupljen nameštaj! ŠOK!

Stars -

Pevačica Maja Šuput je 2020. kupila krevet. Platila je kaparu, ali je vlasnik ostalih 1.200 evra morao tražiti sudskim putem.

"Ne lomi mi srce, lomi mi krevet. Sve su tvoje prazne priče, da l' varaš me s jednom ili sa devet", pevala je Maja Šuput još 2016, kad verovatno nije mogla ni da nasluti da će na sudu završiti upravo zbog svoje "inspiracije" - kreveta.

U presudi Trgovačkog suda u Zagrebu njena firma "Majushka" je dužna firmi "Tapetar Majcen" iz Slavonskog Broda nešto više od 1.200 evra. I to već tri godine, a kako je još ranije pisao Večernji, Maja za samo jednu svadbu uzme 8.000 evra.

Maja Šuput
foto: Printscreen/Youtube

Dakle, Majina firma je obrtu Tapetar Majcen uplatila oko 730 evra za "izradu i montažu kreveta" 13. oktobra 2020. godine. Krevet joj je dostavljen dva meseca nakon uplate kapare, ostali novac, nešto više od 1.2000 evra koje je trebalo da uplati, nikad nije video. Majina obrana je, kako je navedeno u presudi, tvrdila da je dug podmiren, ali nije priložila nikakavi dokaz.

Maja se nije javila hrvatskim medijima kako bi potvrdila ove navode.

Majcen je njene tvrdnje osporio, a s obzirom na to da je podneo dokumentaciju kojom potvrđuje spomenut iznos, dok su Majine tvrdnje odbijene. U prigovoru je istakla i da nije potpisala račun za krevet, ali je sud naveo da takva obaveza, potpisivanja knjigovodstvene dokumentacije, i ne postoji.

- Video sam vaš mail, ali taj slučaj ne želim da komentarišem - kratko je uzvratio Bruno Majcen, vlasnik firme za proizvodnju nameštaja.

Sudeći prema finansijskom izveštaju Majine firme, vidi se da je taj krevet mogla da plati. Naime, njena firma, koja ima samo jednog zaposlenog, ostvarila je 2022. godine ukupni godišnji prihod od 199.478 evra, odnosno neto dobit od 30.900 evra, čime je teoretski mogla da iskešira 15 takvih kreveta.

Maja Šuput
foto: Printscreen

Iz njene firme su se žalili i da se nisu poštovale ugovorne odredbe, ali nisu naveli o kojim je konkretno odredbama reč, niti istakli materijalne nedostatke za uslugu. Ono što su istaknuli jest prigovor zastare, koja u ovakvim trgovačkim ugovorima nastupa nakon tri godine. Ipak, tužitelj je podneo predlog 20. oktobra 2021. godine i zastarevanje nije nastupilo.

Na kraju, firma "Tapetar Majcen" je, kako su naveli u presudi, dostavio potrebne dokaze i dokumentaciju, dok Majina firma "ničim nije dovela u sumnju valjanost dostavljenih isprava i navoda tužitelja” i niko se nije pojavio na ročištu. Tako da je sad i sudski obavezna da plati dug 1.223 evra) i parnične troškove od 116 evra.

kurir.rs/24sata.hr

- Vidio sam vaš mail, ali taj slučaj ne želim komentirati - kratko nam je na poziv uzvratio Bruno Majcen, vlasnik obrta za proizvodnju tapeciranog namještaja.

Bonus video:

00:34

SPREMNA ZA SINA NASLEDNIKA! Pevačica čeka dete u PETOJ DECENIJI: Oglasila se i pokazala orman za bebu, jedna boja DOMINIRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja