DEJAN STANKOVIĆ KRALJ IZAZVAO POMETNJU U BELGIJSKIM MEDIJIMA: Posle odgovora na kršenje ljudskih prava nude mu ULAZAK U PARLAMENT!
Foto: Privatna Arhiva

predaje pravoslavnu veronauku

DEJAN STANKOVIĆ KRALJ IZAZVAO POMETNJU U BELGIJSKIM MEDIJIMA: Posle odgovora na kršenje ljudskih prava nude mu ULAZAK U PARLAMENT!

Stars -

Dejan Stanković Kralj, u Srbiji poznat kao bivši voditelj, napravio je pometnju u svim vodećim belgijskim medijima gde je izasao na naslovnim stranama dnevnih novina i to u političkoj rubrici, a intervju sa njim, najtiražniji dnevni list u Belgiji ‘’Het laatste nieuws’’ objavio je na cele dve strane.

Belgijski novinari mu danima dolaze ispred kuće gde živi u Briselu i traže intervju povodom haosa koji je izazvao na političkoj sceni Belgije.

Dejan Kralj povukao se sa naše javne scene i preselio u Brisel. U Belgiji vec 20 godina predaje pravoslavnu veronauku i prevodi kao ovlašćeni sudski tumac u sudu. Pored ovoga, izuzetno je poznat i kao borac za ljudska i evropska prava.

Dejan Stanković Kralj
foto: Privatna Arhiva

U žižu interesovanja belgijskih medija ga je dovela njegova nova funkcija, dodeljena od strane evropske romske organizacije Kham, koja je insistirala da Dejan Stanković Kralj bude njihov potparol i da preuzme pravne korake protiv poznatog belgijskog političara Conner Rousseau-a.

Ovaj političar je javno u pijaniom stanju izneo niz uvreda na račun Roma gde je iz tog razloga Dejan Kralj angažovao pravni tim i u ime romske zajednice podneo čak tri tuzbe protiv pomenutog političara zbog uvreda Roma. Ovo je izazvalo veliku medijsku buru u čitavoj Belgiji.

Dejan Stanković Kralj
foto: Privatna Arhiva

Povodom ovog događaja Dejan za Kurir prepričava šta se dogodio proteklih dana.

"Tačno je, oko mene se digla ogromna medisjka prašina u Belgiji, upravo sam dao i intervju za briselski radio a sledeće nedelje ću biti primljen u Evropskom parlamentu, gde ću se obratiti evroposlanicima i gde ću se boriti za prava manjina. Čitava Belgija me komentariše a većina ljudi mi čestita na hrabrosti i na zalaganju za ljudska prava. Nekoliko belgijskih partija u Belgiji mi je ponudilo da sledeće godine godine budem kandidat na izbornoj listi za poslanika u parlamentu, to je za mene izuzetna čast i ponos. Svoju ličnu srecu pronalazim pomagajući drugima a bavljenje humanitarnim radom i skupljanjem priloga za teško bolesne osobe me čini posebno srećnim i ispunjenim čovekom."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track