PEVAČICA ROMSKOG POREKLA PREKO NOĆI OSVOJILA CELU DRŽAVU, A OVO NIKO NIJE ZNAO O NJOJ! Isplivala kompletna istina o Zejni
Foto: Kurir

hit

PEVAČICA ROMSKOG POREKLA PREKO NOĆI OSVOJILA CELU DRŽAVU, A OVO NIKO NIJE ZNAO O NJOJ! Isplivala kompletna istina o Zejni

Stars -

Zejni Murkić u poslednje vreme popularnost rapidno raste, a kako i ne bi kada je njen talenat oduševio gotovo celu naciju.

Naime, pevačica romskog porekla muzikom i plesom se bavi od ranog detinjstva. Sa 16 godina počela je da nastupa širom zemlje i u inostranstvu.

Takmičila se u "Operaciji trijumf" gde je ispala na samom početku, međutim otvaraju joj se nova vrata i ubrzo, na poziv Čede Čvorka, u periodu od 2009. do 2010., postaje članica grupe "Luna" gde je snimila dva albuma "Da san ne prestane" i "Sex on the beach". Najveći hitovi koji su se tada izdvojili a koje je upravo ona otpevala bili su "Panika" i "Alo, alo".

Zejna
foto: Kurir

Nakon napuštanja pomenute grupe, započinje solo karijeru. Prvi singl izdala je na engleskom jeziku.

Sarađivala je sa domaćim izvođačima poput Slađe Delibašić i reperom Nenadom Aleksićem Ša, takođe je uporedo pisala pesme za druge kolege, pevala prateće vokale i nastupala po festivalima.

2022. godine učestvuje na Pesmi za Evroviziju sa numerom "Nema te" gde se plasira kao 14. finalistkinja.

2023. godine osvaja 7. mesto u finalu istog takmičenja sa pesmom "Rumba" koja je postala veliki hit na našim prostorima i zahvaljujući kojem Zejna stiče zasluženu popularnost od strane publike.

Zejna, Pesma za Evroviziju
foto: Printscreen/RTS

Inače, pevačica je rođena 28. decembra 1986. godine u Loznici gde je i odrasla. Sa bivšim partnerom, sa kojim nije ostala u dobrim odnosima, ima ćerku Kjaru.

Kurir.rs / Espreso

Bonus video:

06:50

Zejna intervju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja