ZBOG OVOGA JE POSTALA NAJVEĆA REGIONALNA MUZIČKA ZVEZDA: Dragana Mirković harala je devedesetih, evo u čemu je sve bila PRVA
Foto: Miomir Milić

ZBOG OVOGA JE POSTALA NAJVEĆA REGIONALNA MUZIČKA ZVEZDA: Dragana Mirković harala je devedesetih, evo u čemu je sve bila PRVA

Stars -

Imala je petnaest godina kada je snimila prvu ploču „Imam dečka nemirnog“. Pesma je postala hit, a stidljivo devojče preko noći je steklo milione obožavalaca. Rođeno je Luče iz Kasidola. Možete pretpostaviti da je reč o slavoj pevačici Dragani Mirković.

Dok su uz neke pevačice lepljene etikete carica, kraljica i diva, Dragana je ostala Luče iz Kasidola, pa i ne čudi to što je oduvek bila miljenica naroda.

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić, Privatna Arhiva

Snimila najprodavaniju ploču ikada

Vrtoglavi uspeh stiže u devedesetim. Dragana prelazi u "ZaM" i snima jednu od najprodavanijih ploča ikada. Svih 13 pesama sa ploče postali su hitovi "Umirem majko", "Pitaju me u mom kraju", "Dve sudbine" i dr. Pesme su bile u folk-rok stilu i publika ih je oduševljeno prihvatila. Snima hit za hitom i puni dvorane širom zemlje. Draganini hitovi su "Baš tebe volim ja", "Do poslednjeg daha", "Crni leptir", "Opojni su zumbuli", "Volela bih da te vidim" i mnogi drugi.

Turneje širom nekadašnje Jugoslavije

Pevala je na turnejama širom nekadašnje Jugoslavije, zajedno sa Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković, Miletom Kitićem. Na stadionu “Tašmajdan” 1989. godine održali su koncert pred, u to vreme rekordnih, 11.000 ljudi.

Dragana Mirković
foto: Printscreen

Vrtoglav uspeh postiže u devedesetim

Vrtoglav uspeh kreće od 1990. godine. Tri puta za redom pobeđuje na “Poselu Beograda 202”, pobeđuje na MESAM-u, osvaja “Oskare popularnosti”, statue “Melko”, “Zlatne gramofone”, zlatne i dijamantske ploče, raznovrsne plakete i priznanja.

Najnagrađivanija pevačica svih vremena

Dragana je najnagrađivanija pevačica svih vremena kod nas o čemu svedoči više od četrdeset pozlaćenih statua koje je dobila za pevačicu godine, najprodavaniju ploču, hit godine… Udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirković za “Pevačicu decenije”.

Dragana Mirković
foto: Printscreen

Jedina folk pevačica koja je pevala na engleskom

12.04.1994. Draganin prvi film "Slatko od snova" je imao svoju premijeru. Film je bajkovita priča sa elementima komedije o Deni, devojci koja radi u Mek Donaldsu a sanja da postane zvezda. U filmu su se pojavile mnoge zvezde srpskog glumšta a Dragana je za potrebe filma pevala na engleskom jeziku i tako postala jedina folk pevačica koja je pevala na engleskom.

Dragana Mirković
foto: Printscreen

Prva u mnogim stvarima

Dragana je u mnogo čemu bila prva. Prva je pevačica koja je uradila remiks jedne svoje pesme, nosila je bubicu na koncertima i plesala i smatrana je najboljom igračicom među pevačicama. Prva je snimila visoko budzetni animirani spot za pesmu " Za mene si ti " koji je tada kostao vrloglavih 60 000 maraka.

Novi zabavni format Kurir televizije "Rame uz rame sa Draganom" emituje se svake subote i nedelje od 20 časova.

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu.

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić

Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Kurir.rs

Bonus video:

03:23

DRAGANA MIRKOVIĆ OSTALA U ŠOKU! Imam 40 godina karijere, a ovog čoveka sam SLUŠALA NE TREPĆUĆI: Sad znam da sam vam dovela PRAVOG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track