EVO KAKO JE LUČE IZ KASIDOLA IZRASLO U PRAVU DAMU: Fotografije iz prošlosti svedoče muzičkoj istoriji koju je ispisala (FOTO)
Foto: Miomir Milić

VREMEPLOV

EVO KAKO JE LUČE IZ KASIDOLA IZRASLO U PRAVU DAMU: Fotografije iz prošlosti svedoče muzičkoj istoriji koju je ispisala (FOTO)

Stars -

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković ove godine slavi 40 godina postojanja na estradi, a iza sebe ima niz hitova, projekata i inovacija koji sami za sebe govore o njenom uspehu.

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić

Dragana se na estradnom nebu pojavila sa samo 15 godina, a u svet muzike došla je kao devojčica kada su čelnici PGP - RTS-a došli u njen dom i ponudili joj da snimi prvu ploču u to vreme.

Već prvim pojavljivanjem napravila je vrtoglavi uspeh a sve ostalo je istorija.

Prvi Nastup, Dragana Mirkovic

Dragana Mirković ubrzo je dobila nadimak "Luče iz Kasidola" a sa svojom vernom publikom je kroz godine rasla i sazrevala.

1 / 6

Oduvek je važila za jednu od najlepših pevačica bivše Jugoslavije a njen zaštitni znak je već decenijama duga, bujna crna kosa.

U to vreme je imala lokne i sve devojčice su joj zavidele na kovrdžavoj kosi a u svakom spotu koji je snimila oduševljavala je pojavom.

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube

Folk zvezda je nešto kasnije snimila film "Slatko od snova" gde je pokazala svoju vitku figuru i plesno umeće koje je bilo pravo otkriće. Dragana je inače prva folk pevačica koja se pojavila na sceni sa plesnom grupom i imala scenski nastup nalik svetskim zvezdama kao što je Madona bila u to vreme.

1 / 13 Foto: Printscreen/Instagram

U svojim spotovima je menjala frizure, imidž, stajling i isprobavala sve što u to vreme ni jedna pevačica nije imala hrabrosti da pokuša. Jedan od spotova koji je napravio potpuni haos devedesetih bio je onaj sa animiraniim tigrićem te je video izgledao kao mali film a Dragana kao svetska zvezda.

Ni danas kada je u zrelijim godinama nije promenila svoj lični pečat, dugu crnu kosu i šarmantni osmeh kojim je oduvek plenila.

1 / 8 Foto: Miomir Milić, Privatna Arhiva

"Rame uz rame sa Draganom" subotom i nedeljom od 20 časova

Dragana Mirković
foto: Miomir Milić

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu. Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Bonus video:

00:14

PLESNI ŠOU RAME UZ RAME SA DRAGANOM POMERIO SVE GRANICE DOBRE ZABAVE! Novi format na Kurir televiziji ostavio publiku bez daha

Kako će izgledati njihova plesna borba i ko će zablistati i otvoriti put ka uspehu, pratite na Kurir televiziji subotom i nedeljom od 20 časova.

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

MILICA PAVLOVIĆ JE NAJBOLJA IGRAČICA MEĐU PEVAČICAMA! Dragana Mirković bez dlake na jeziku: Ona je savršena za prvog gosta šoua

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja