ESTRADA OKUPIRA BUDVU! Prija, Željko, Cetinski i Marija uzimaju 300.000 € za doček 2024! A od CG opariće se još i ONI...
Foto: Damir Dervišagić, Petar Aleksić, Ana Paunković, Shutterstock

SKUPO NA PRIMORJU

ESTRADA OKUPIRA BUDVU! Prija, Željko, Cetinski i Marija uzimaju 300.000 € za doček 2024! A od CG opariće se još i ONI...

Stars -

Najveće regionalne zvezde ove godine sjatiće se u Crnu Goru i pevati za doček 2024. godine. Oni će nastupati na trgovima širom primorja, a najviše novca izdvojeno je za koncerte u Budvi.

Džiboni, Budva
foto: Promo

Kako prenose crnogorski mediji, samo za honorare muzičkih zvezda koje će pevati podno zidina budvanskog Starog grada izdvojeno je oko 300.000 evra, dok će kompletna tehnička podrška, uključujući, između ostalog, i instaliranje bine ispod bedema i vatromet, koštati još najmanje 150.000 evra.

Aleksandra Prijović
foto: Petar Aleksić, Beta, Shutterstock

U Budvi zagrevanje za Novu 2024. počinje već noć pre zvaničnog dočeka uz trenutno najpopularniju pevačicu Aleksandru Prijović. Prija će u prestonici crnogorskog turizma zapevati 30. decembra, a na bini će joj se pridružiti i Dejan Petrović sa Big bendom.

Toni Cetinski
foto: Saša Milutinović

Kako saznajemo od izvora s lica mesta, Aleksandrin nastup je do pre samo nekoliko dana bio pod znakom pitanja zbog njenih ranijih zakazanih koncerata, ali je njen tim uspeo da se dogovori da ona nastupi uoči dočeka. Iako neće pevati za sam doček, Prijin honorar će ove godine biti i najveći u Crnoj Gori, pa će za dvosatni nastup uzeti čak 80.000 evra, što je više i od novca koji će inkasirati Toni Cetinski 31. decembra. Pre njega, publiku će na istoj bini u novogodišnjoj noći zabavljati i grupa Van Gog, dok će za reprizu glavne zvezde biti niko drugi do Željko Joksimović i Marija Šerifović, a pridružiće im se i Nikola Rokvić.

novogodišnji nastup, Željko Joksimović
foto: Milan Maricic/ATAImages

Inače, poznato je da Turistička organizacija Budve posebno ulaže u javne dočeke jer se uloženi novac višestruko vraćao gradu i turističkoj privredi.

Marija Šerifović
foto: Beta Miloš Miškov

Prethodnih godina na ovom mestu nastupali su i Lepa Brena, Džipsi kings, Prljavo kazalište, Svetlana Ceca Ražnatović, Riblja čorba, Bijelo dugme, Hari Mata Hari, Plavi orkestar, Dino Merlin, Severina, Džiboni, Zdravko Čolić, Halid Bešlić i mnogi drugi...

Senida, koncert, Lepa Brena
foto: Damir Dervišagić

I mnogi gradovi u Crnoj Gori krenuli su stopama Budve, pa se svake godine utrkuju ko će organizovati najatraktivniji novogodišnji program. Na trgu u Baru za doček će pevati Lepa Brena, a u Tivtu Haris Džinović, dok će za reprizu publiku zabavljati Aco Pejović.

Bijelo dugme
foto: ATA Images

U Herceg Novom nastupiće Goran Bregović i Bijelo dugme - Alen, Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane. Za 1. januar 2024. predviđen je nastup barda folk muzike Miroslava Ilića, a pre njega pop bend Novi fosili.

Haris Džinović
foto: Ivan Stanivuković

Lude zabave i u zatvorenom

U hotelima pevaju Saša Matić, Neda Ukraden, JK

Novogodišnji program organizuju i luksuzni budvanski hoteli.

Aco Pejović, Split
foto: Promo

Tako će u jednom od njih u Petrovcu 31. decembra nastupiti Neda Ukraden i Slavko Banjac, a 1. januara Saša Matić i Ivana Selakov, dok će 2. januara goste zabavljati Aco Pejović i Džejla Ramović. I Jelena Karleuša će za doček posle duže pauze pevati Crnogorcima, i to u jednom od najpopularnijih klubova u Budvi.

Jelena Karleuša
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Kurir.rs

Bonus video:

01:13:49

SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track