PLANETU OSVOJILA HITOM "DŽANUM" A SADA BI NA EVROVIZIJU: Teya Dora se prijavila na konkurs za srpskog predstavnika
Foto: Marina Lopičić

PLANETU OSVOJILA HITOM "DŽANUM" A SADA BI NA EVROVIZIJU: Teya Dora se prijavila na konkurs za srpskog predstavnika

Stars -

Teya Dora, čija je pesma “Džanum” doživela ogromnu slušanost na svetskom nivou, učestvovaće na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju.

Teodora Pavlovska, Teya Dora
foto: Marina Lopičić

Teya Dora je ovu informaciju potvrdila u nedavnom gostovanju na RTS u emisiji “Jedan dobar dan”.

- Tačno je da sam se prijavila za PZE. Prošle godine sam bila samo autor pesme koju je izvodio Filari, a ove godine sam i pevač i autor - rekla je ova naša vrhunska pevačica.

Tokom gostovanja na RTS u razgovoru, Teya Dora je izjavila da je tu boju glasa pronašla tokom školovanja na čuvenom muzičkom koledžu “Berklee” u Bostonu čiji je bila stipendista te da je stipendiju dobila upravo pevajući i to svetski hit “No one” Ališe Kiz.

Ništa od toga nas ne čudi jer znamo već da je Teya Dora glas izgradila školovanjem u beogradskoj školi solo pevanja "Dr. Vojislav Vučković" kod naše poznate primadone Ilone Kantor i da je već deceniju izvrstan prateći vokal. U Americi je pevala prateće vokale za američke izvodjače poput dobitnice “Gremija” Patty Austin, Siedah Gareft, Jerry Alan i Valerie Simpson.

Teodora Pavlovska, Teya Dora
foto: Marina Lopičić

A u Srbiji je za svaki hit koji je komponovala, u pozadini solista koje izvode njene pesme , upravo glas Teya Dore. Zato nema sumnje da će, ako Teya Dora predstavlja Srbiju na Evrosongu u Malmeu, naša zemlja biti veoma ponosna na nju.

Da podsetimo, pored toga sto je Teya Dora i izvrstan kompozitor i tekstopisac, autor mnogih domaćih ultra hitova, poput Nikolijinog “Nema limita”, Zoinog “Jasno mi je”, Nataše Bekvalac “Dodji mami”, “Pazi se” Jovane Nikolić, ona je izvrsna pevačica čija boja glasa ljude dira duboko u srce.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:07

Jelena Karleuša i Ceca Ražnatović oči u oči na aerodromu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja