STROGI USLOVI ZA SUROGAT-MAJKU ŠERIFOVIĆKINOG SINA! Jedno pravilo će vas ŠOKIRATI, a ovako je Verica reagovala na upoznavanju...
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

svi detalji ugovora o tajnosti

STROGI USLOVI ZA SUROGAT-MAJKU ŠERIFOVIĆKINOG SINA! Jedno pravilo će vas ŠOKIRATI, a ovako je Verica reagovala na upoznavanju...

Stars -

Vest da je Marija Šerifović uz pomoć surogata postala majka dečaka Maria šokirala je i pozitivno iznenadila ceo region.

Pevačica je ceo proces držala u strogoj tajnosti među najbližima, a pored majke Verice, koja je od prvog momenta znala za sve planove svoje ćerke, među prvima su srećne vesti čule i tri Marijine drugarice, koje su sa njom u martu bile na kraćem odmoru u Dubaiju. Jedna od njih je Jovana Pajić, s kojom se Marija druži već godinama.

Marija Šerifović
foto: Nemanja Nikolić, Instagram/serifovic

Odmah nakon povratka iz Emirata, Marija je i dobila informaciju da je ženi koja je izabrana da iznese trudnoću opstao plod, pa se gotovo istog trenutka hitno uputila u Los Anđeles, kako bi s njom provela prve dane trudnoće, ali i kako bi od doktora i stručnjaka iz te oblasti dobila sve nove informacije, koje su se ticale ovog dela mukotrpnog procesa.

- Idem u El - Ej hitno i neplanirano. Ova avantura će biti jako zanimljiva, jer mi se nikad nije desilo da idem za Ameriku, tojest Los Anđeles na četiri dana - rekla je u jednom od svojih vlogova na Jutjubu Marija u martu.

Kako bi bila uz ženu koja je tad započela surogat trudnoću, pevačica je tokom prethodnih meseci češće išla u Ameriku nego obično, pa je tako već prilikom sledećeg odlaska u maju sa sobom povela i Vericu. Šerifovićka seniorka je tad i upoznala "savršenog surogata", kojom je, kao i ćerka bila oduševljena.

Verica Šerifović
foto: Printscreen/Instagram

Inače, da bi na ovaj način postala majka, Marija je sa ženom koja je izabrana za ovu proceduru, potpisala i ugovor o tajnosti. Kao i sam proces, i uslovi koje je ova žena morala da ispuni su bili jako teški.

Od žene surogata se, između ostalog, zahtevalo i da nikad nije koristila drogu, alkohol i cigarete, bilo joj je zabranjeno da tokom procesa farba kosu, ide u saunu, ali i da ima seksualne odnose tokom tri nedelje od oplodnje. Osim ovih uslova iz ugovora koji je bio potpisan pre početka čitavog procesa, u njemu se nalazi i klauzula po kojoj je Marija sve vreme trajanja trudnoće bila uključena u čitav proces, tokom kojeg je pratila razvoj bebe.

Iako su plaćene za svoje usluge, većina surogat-majki ima altruističke motive i uživaju u trudnoći. Tako u ugovoru postoji odredba o očekivanjima surogat majke u pogledu kontakta nakon rođenja bebe, pošto neke od njih često žele mogućnost da povremeno pošalju ili dobiju prazničnu čestitku ili fotografiju bebe koju su donele na svet.

Marija Šerifović
foto: Kurir televizija

Pošto je Šerifovićka surogata izabrala u Americi, neke od osnovnih karakteristika koje ona mora da poseduje da bi i ušla u izbor je i da bude psihički i fizički zdrava i da ima između 21 i 42 godine, a poželjno je da je mlađa od 35. Takođe, morala je da pre surogata ima bar jedan porođaj i to normalan, kao i da je svaka trudnoća bila bez komplikacija. Da bi žena ostvarila pravo da bude surogat-majka ne sme da ima više od dva porođaja carskim rezom, a i jedan od uslova je da bude situirana.

One dobijaju oko 50.000 dolara uz mogućnost još dve nadoknade od po 10.000 dolara. Mogu da traže da im se obezbedi i odeća i druge nadoknade za privatne potrebe.

Marija Šerifović
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Podsetimo, Marija je vest da je postala majka podelila na svom Instagramu uz emotivan opis:

- Ljubav je došla. Nebo je osvetlila najlepša zvezda mog života. Rodio se Mario. Neka te sine život vodi stazama svojim najlepšim, a ja te svojom ljubavlju čuvam od tuge i od ljudi. Hvala svima što šalju ljubav i neka tiho i toplo bude sve ono što dolazi od vas ka njemu. Volim vas sve! Love, M&M - napisala je pevačica uz dirljivu fotografiju bebe koja spava.

Stars
foto: Kurir

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:10

OPASNA ŠKORPIJA! MARIJA ŠERIFOVIĆ otkrila kao reaguje na provokacje: Uopšte ne ujedam, uradim nešto MNOGO GORE I BOLNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track