MLADI PEVAČ BLISTAO U ZVEZDAMA GRANDA, A SADA JE UZDANICA ALEKSANDRA SOFRONIJEVIĆA: Pogledajte šta je uradio ovaj tandem VIDEO
Foto: Bojan Stevanović

MLADI PEVAČ BLISTAO U ZVEZDAMA GRANDA, A SADA JE UZDANICA ALEKSANDRA SOFRONIJEVIĆA: Pogledajte šta je uradio ovaj tandem VIDEO

Stars -

Aleksandar Sofronijević, jedan od naših najboljih harmonikaša, već godinama je vođa najtraženijeg orkestra u Srbiji i šire. Ove godine posvetio se i promociji prave narodne muzike kroz svoju izdavačku kuću "AS studioton", iz čije radionice su već izašle pesme koje izvode velikani narodne muzike poput Nedeljka Bilkića i Snežane Đurišić.

Popularni Sofra, međutim, misli i na mlade talente, a jedna od njegovih uzdanica je i Dejan Nedić Tejovac, pevač koji je pre nekoliko godina zablistao u „Zvezdama Granda“.

Kao pravi predstavnik šumadijskog melosa, ali i kao kantautor, Tejovac je bio logičan izbor Sofronijevića, koji je za „As Studioton“, već izdao dve pesme, „Šumadijsku lepoticu“ i „Moju Srbiju“, a sada je ovaj tandem predstavio i numeru „Iz Srbije ja sam brale“.

Tekst i muziku napisao je Dejan Nedić Tejovac, a aranžman Aleksandar Sofronijević. Tejovca u izvođenju ove pesme prati Orkestar Aleksandra Sofronijevića.

- Moram da priznam da jesam lokalpatriota, ali volim celu našu zemlju. Uvek ću se truditi da u svojim pesmama predstavim sve lepote Srbije. Srećan sam što sarađujem sa Aleksandrom Sofronijevićem jer on ume da svojim načinom sviranja sačuva pravu srpsku melodiju i da je umetnički oboji - rekao je Tejovac povodom premijere nove numere i dodao da će se u toku naredne godine pojaviti ceo album pod krovom izdavačke kuće „AS studioton“.

Kurir.rs

Bonus video:

02:59

ALEKSANDAR SOFRONIJEVIĆ 17 GODINA ZAVRŠAVAO FAKULTET?! Harmonikaš iskreno odgovorio na 36 pitanja kakve do sada nismo čuli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track