JANA, ĐANI, MATIĆ... POKORILI PESMOM HRVATSKU! Kafanski hitovi ZAGRMELI u ZG, a evo šta kažu pevači kako su ih komšije dočekale
Foto: Petar Aleksić, Damir Dervišagić

ESTRDA IZ SRBIJE napravili spektakl

JANA, ĐANI, MATIĆ... POKORILI PESMOM HRVATSKU! Kafanski hitovi ZAGRMELI u ZG, a evo šta kažu pevači kako su ih komšije dočekale

Stars -

Hravatska je postala centralno muzičko dešavanje izvođača iz Srbije.

Ljuba Aličić, Dragana Jana Todorović, Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Muharem Serbezovski, Višnja Vitas,Zorana Mićanović, Mirko Plavšić, Emir Đulović napravili su pravu glasovnu pometnju sinoć u centru Zagreba. Tamošnja arena je bila mala da primi sve ljubitelje naše muzike koji su u sklopu tradicionalne "Kafanske večeri" održali svoj performans u dupke punoj dvorani.

Arena Zagreb
foto: Cropix, Pixsell

Omiljeni izvođači izmjenjivali su se na čak tri pozornice, a euforična publika s oduševljenjem je pevala najveće narodnjačke hitove. Može se reći da je zagrebačka Arena kapitulirala pod zvucima toliko popularnih narodnjaka.

Arena Zagreb
foto: Cropix, Pixsell

- Što se tiče regije, Hrvatska na jednu stranu, svi ostali na drugu. Ovde se osećam kao kod kuće i nadam se svom koncertu 2024. godine. Očekujem spektakl kao večeras - poručio je Dejan Matić. Veliki koncert u Hrvatskoj ekskluzivno je najavio i jedan od začetnika kafanske muzike, legendarni Ljuba Aličić, koji je imao moćnu poruku:

Arena Zagreb
foto: Cropix, Pixsell

- Ovo je muzika, a ne politika! Zagreb obožava narodnjake“

S time se složila i Mićanovićeva koja često nastupa u Hrvatskoj. Ovo joj je prvi put da zapeva u Areni.

- Hrvatska publika je divna i voli srpske pevače, mi se ovde osjećamo kao kod kuće- poručila je.

Letele šuške
Letele šuške foto: Cropix, Pixsell

I iskusna muzička zvezda Jana je podelila svoje utiske:

- Presretna sam što sam deo ovakvog događaja i ovako lepo dočekana od strane hrvatske publike. Ljudima se sigurno jako sviđa kada je ovako posećeno.“ Za kraj je otkrila kako je njena verna publika zaslužila veći koncert za koji se nada da će se uskoro i dogoditi.

Jana Todorović
foto: ATA Images

Muzika je potvrdila svoju moć u povezivanju ljudi i pružanju odličnog provoda. Već sledeće godine, Arenu Zagreb će napuniti regionalne zvieezde poput Ace Pejovića, Dragane Mirković, Milice Pavlović i Lepe Brene koja će održati najmanje tri koncerta, a čini se da je to tek početak.

đani
foto: Dragana Udovičić

Kafanska večer na kraju 2023. godine u prepunoj zagrebačkoj Areni potvrdila je kako ovaj specifičan zvuk, nekima seljački, nekima zabavni,iliti narodni suvereno vlada hrvatskim koncertnim prostorom. Zagreb je kapitulirao pred kafanskom muzikom, a dična zagrebačka Arena postala je najveća kafana na Balkanu.

Ljiljana Stanišić

04:03

Pogledajte kako su Zorica i Kemis proslavili punoletstvo unuke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track