"MILETU SAM SVE OPROSTILA, VENČAĆEMO SE U CRKVI" Marta Savić priznaje da ima otvoren odnos sa mužem: Živimo bez suvišnih pitanja!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

intervju

"MILETU SAM SVE OPROSTILA, VENČAĆEMO SE U CRKVI" Marta Savić priznaje da ima otvoren odnos sa mužem: Živimo bez suvišnih pitanja!

Stars -

Marta Savić za novogodišnje praznike nije došla u Beograd iz Dominikane, te je putem video poziva srećnu 2024. godinu čestitala ćerki Eleni Kitić.

Mile Kitić, Marta Savić
foto: Printscreen/Premijera

Pevačica je za medije progovorila o ćerki, njenoj vezi sa Mihailom Vujićem Miksijem, ali i o braku sa folk zvezdom Miletom Kitićem.

Kada pogledate godinu za nama, šta je ono što vam je donela, a šta oduzela?

- Godinu 2023. pamtiću po brzini. Mnogo lepih stvari sam započela u prošloj godini, ali s obzirom da je proletela, nisam stigla da završim započeto. Ne vezujem se za vreme i brojeve, tako da se ne opterećujem ni starom, ali ni novom godinom. Jedino mi je važno da smo svi dobro i zdravi.

Pomerali ste granice provokativnim pesmama i spotovima još pre 20 godina, šta mislite o današnjoj muzičkoj sceni?

- Da bi se pomerale granice neophodna je orginalnost. Smatram da je danas sve dostupno i dozvoljeno i da je teško biti svoj. Mnogi to nemaju i onda kopiraju. Mnogi lutaju za identitetom, kako vizulno, tako i muzički. Ima par mladih umetnika koji su zaista uspeli da se istaknu i polako ostavljaju trag. Ludo je ovo vreme, ali upravo ono za neke radi, a nekima prolazi. Današnja muzika je odraz nove generacije, od lošeg, do dobrog. Dosta toga mi se sviđa i rado slušam.

Šta je vama danas “do Kosova ravno”?

- Mnogo toga, ali bih izdvojila da mi je nebitno mišljenje drugih ljudi, autoriteti, moralisti. Ne volim ni tračare, folirante...

Elena Kitić
foto: Ata images

Mnogi priželjkuju vaš duet sa Elenom, možemo li ga očekivati?

- Drago mi je kada to čujem. Volim kada kažu da ima moju boju glasa, mada sam svesna da liči i na Mileta. Elena je miks oboje. Mada je tu specifičnost povukla na tatu. Nakon što je snimila pesmu "Pare" sa njim, logično je da se očekuje i neki projekat sa mnom. Ali, zasad, nemamo u planu. Možda nekad dođe zanimljiva nunmera, koja će imati smisla, pa i ukrstimo glasove.

Da li se mešate u njen izbor pesama i utičete li na njene odluke vezane za karijeru?

- Čak i da želim da utičem na izbor Eleninih pesama - ne mogu. Ona je tu isključiva i sama odlučuje. Nema ni potrebe da se mešam jer mi se svaka dopala.

Marta Savić
foto: Prinscreen

Zašto ste se odlučili za život na Dominikanskoj Republici?

- Volim sunce i more. Poznato je da sam putovala svake zime na neku daleku sunčanu destinaciju, ali sam se zaljubila u Egipat i Dominikanu. Kad god sam mogla odlazila sam u te zemlje. Poslednjih godina ne samo zbog uživanja, već i zbog zdravlja. Desilo se da sam za vreme Kovida ostala zarobljena u Dominikani u koju sam došla na 3 nedelje, ali sam ostala šest meseci. Tada sam shvatila da ovde moram da svijem dom. Ostvarila sam tu želju i srećna sam zbog toga, jer život koji sada vodimo je potpuno drugačiji.

Kako izgleda vaš prosečan dan na Dominikani?

- Hedonista sam i noćna ptica. Dugo spavam i moj dan počinje u podne. Nakon ustajanja se prošetam do plaže, koja je udaljena 5 minuta od stana. Imam ovde puno prijatelja sa kojima odlazim u izlaske ili, pak, pripremamo večeru kod kuće. Ispunim dan i izletima, masažama, tretmanima... Trudim se da maksimalno uživam.

Mnogo se spekuliše o vašem braku, oko čega se najčešće posvadđate sa suprugom?

- Mile i ja se ne svađamo. Ne mogu da se setim kada smo se oko nečega raspravljali. Možda kada je Elena bila mala. Srodili smo se posle ovoliko godina zajedničkog života. Razumemo se i kada ćutimo. Jedno drugom smo ljubav i podrška i ove godine planiramo da se venčamo u crkvi.

Da li ste i koje žrtve podneli zbog braka sa Miletom?

- Ne živim u prošlosti i ne analiziram. Ne razmišljam o tome šta je bilo. Žrtve su oni koji se vraćaju nazad. Oni su nezadovoljni i za to krive druge. Na sebe gledam kao na ženu koja je živela život i radila onako kako sam mislila da treba. Biti žena i majka je požrtvovano samo po sebi. Iz tog razloga, zasluženo, mogu da budem ono što želim i da se posvetim sebi.

Marta Savić
foto: Damir Dervišagić

Smetaju li vam priče da živite u otvorenom braku i jesu li one istinite?

- Rekla sam na početku razgovora da mi je "ravno do Kosova," šta se priča. Prošli smo sve faze života i zaslužili smo da živimo slobodno i opušteno. Otvoreni smo jedno prema drugom i došli smo u te godine kada želimo da živimo u miru, bez suvišnih pitanja. Život nam je dovoljno turbulentan zbog posla, a biti uspešan sve ove godine nije lako. Zajedno smo i kad nismo. Svaku odluku donosimo u dogovoru. Možda smo drugima čudni, ali ja bih rekla da smo i više nego normalni.

Šta Miletu nikada ne biste oprostili?

- Sve sam mu oprostila i sve bih mu oprostila. Na kraju krajeva, nemam ni šta da opraštam jer imam čoveka koji me voli.

Udali ste se za 14 godina starijeg muškarca, da li biste dozvolili isto i Eleni?

- Ukoliko moja ćerka voli nekog, ja ne sumnjam u njen izbor. Najbitnije mi je da je srećna.

Vaše mišljenje o Eleninom partneru Miksi?

- Miksa ima mnogo kvaliteta i u našoj kući je moje drugo dete. Ključno za njega je da je dobar dečko. On je Elenin izbor i vole se. Njena sreća je za mene duplo veća.

Kurir/Informer/Preneo: I.L.

Bonus video:

03:00

Marta Savić - Mile me nervira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track