PEVAČICA JEDE NA PODU, ONA SPREMA PIHTIJE! Ovako SRPSKA ESTRADA dočekuje Božić, a evo šta se dešava u vili Cece Ražnatović
Foto: Kurir, Shutterstock

najradosniji dan

PEVAČICA JEDE NA PODU, ONA SPREMA PIHTIJE! Ovako SRPSKA ESTRADA dočekuje Božić, a evo šta se dešava u vili Cece Ražnatović

Stars -

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Badnji dan, a pripadnici estrade su otkrili kako proslavljaju najradnosniji hrišćanski praznik Božić.

Aca Ilić i Biljana Jevtić vole da Badnji dan i Božić provedu u krugu porodice, te ovaj dan nikada ne provode radeći.

- Kad su u pitanju veliki pravoslavni praznici, uvek gledamo da budemo u krugu porodice. Ako cele godine radimo, možemo bar na taj blag dan budemo svi zajedno i da tu tradiciju prenesemo i na našeg sina, da jednog dana i on preuzme običaje i da bude kod kuće - rekao je Aca, dok je pevaćica Ćana otkrila kako se u njenom domu proslavljaju praznici.

Aca Ilić, Biljana Jevtić
foto: Marina Lopičić

– Ta radost iščekivanja je nešto najlepše. Mi prvo idemo u crkvu, palimo badnjak, kuvamo vino, a onda sa ženama iz komšiluka praktijum da donesemo bombone deci i skupimo se u komšiluku - istakla je Ćana.

Bogata praznična trpeza

Za Božić su na trpezi neizostavna tradicionalna jela, ali i česnica.

– Za Božić su kod mene neizostavne pihtije ili aspik da malo modernije kažem. Moraju da budu prave, naše i domaće – kazala je Cakana i dodala da za praznik sve pravi sama. Isti je slučaj i kod Biljane Jevtić koja kaže da je vrsna domaćica.

Cakana
foto: Pritnscreen

- Ja sam žena sa juga, i to je uglavnom tradicionalna kuhinja. Pre svega česnica koja se mesi ranom zorom. Zatim sve ono što spremam godinama, sarma, domaća supa, ruska salata neizbežna, razne pite… Volim da bude bogato i da ima svega po malo – kaže pevačica.

Viki jede na podu

- Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj prebranac, mesi se česnica. Na trpezi se nađe i dosta suvog voća. Za Božić ide mrsna trpeza, spremaju se kolači, sarme, pečenje, supe, baš nešto posebno. Mi južnjaci volimo da kuvamo i da spremamo pa tako i ja volim da kuvam. Ali za božićnu i uskršnju trpezu imaju svoje tradicionalne načine kako se spremaju -i spričala je Viki.

Viki Miljković
foto: Printskrin/Instagram

U domu Cece Ražnatović se takođe poštuju svi običaji, a za bogatu trpezu je zadružena njena sestra Lidija.

Hram Svetog Save, Uskrs, Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Ana Paunković

- Ja se oslanjam apsolutno na moju sestru, koja brine o svemu tome. Uvek nam je bogata trpeza, i za Božić i za Uskrs i za sve praznike – rekla je Ceca.

Kurir.rs/grandonline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track