MALOG DŽEJA PRONAŠLI DOK JE PRODAVAO RUŽE U SKADARLIJI! Filmska priča Alena Selimija: Ne zna da čita i piše, ali rastura kako PEVA
Foto: Promo

Potresno

MALOG DŽEJA PRONAŠLI DOK JE PRODAVAO RUŽE U SKADARLIJI! Filmska priča Alena Selimija: Ne zna da čita i piše, ali rastura kako PEVA

Stars -

Malo je onih novinara koji nisu zaplakali gledajući novi film "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom. Srca publike sigurno će osvojiti mali Alen Selimi, ali i Husein Husa Alijević, koji tumače lik pokojnog pevača.

Alen Selimi
foto: Promo

Malog Alena pronašli su na ulici kako prodaje cveće, otkrili su autori.

Sve je išlo dobro

- Četiri meseca tražili smo ko će da igra Džeja, a onda je neko predložio Husu. Bio sam veoma upoznat s njegovom muzikom. Kad se pojavio na kastingu, shvatili smo da ga je poznavao, bio je na Sajmu njegov igrač, a i da dolaze iz istog sveta. Znali smo da on treba da bude veliki Džej. Doneo je jednu autentiku. Film "Nedelja" nije priča samo o muzici već i o dva brata Isu Leru Džambi i Džeju... Iso je bio kralj Dorćola i hteo je da postane kao njegov brat.

Film Nedelja o zivotu Dzeja Ramadanovskog
foto: Mondo/Stefan Stojanović

On nestaje, a Džej postaje najveća zvezda. To su te dve sudbine - otkrio je reditelj Nemanja Ćeranić.

Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej. Našli su ga dok je prodavao ruže u Skadarliji. Dobio je poziv za kastig, tamo otpevao pesmu "Nedelja" i uloga je bila njegova. Ovo je ispričao producent filma Vladan Anđelković, a reditelj je pojasnio kako su sarađivali.

Film Nedelja o zivotu Dzeja Ramadanovskog, Vladan Anđelković, Aleksandra Martinović
foto: Mondo/Stefan Stojanović

- Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro - kazao je reditelj.

Film Nedelja o zivotu Dzeja Ramadanovskog
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Marko Janketić ne misli da je uloga Isa Lera Džambe, Džejovog brata od tetke, njegova najbolja.

- Iso je moja zanimljiva uloga. Radio sam "Južni vetar" s Nemanjom i pomenuo mi je za ulogu Džeja. Znao sam da to nije moja, ali da jeste uloga njegovog brata Džambe. Poznajem takve ljude. Scenarista je napisao tu ulogu mnogo romantičnije. Bio je desperado. Nije svirao gitaru, ali volim takve karaktere - priznao je Janketić.

Film Nedelja o zivotu Dzeja Ramadanovskog
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Mislila sam da neću moći da glumim Marinu Tucaković

Milica Janevski kaže da misli da nije bila kadra da igra Marinu Tucaković, ali će sve oduševiti sjajnom epizodom.

- Uplašila sam se tog zadatka. Mislila sam da nisam kadra da to radim. Kad sam dobila ulogu, tek sam se prepala. Marina je bila specifična kao pojava i karakter. Pokušala sam da nađem pravu meru tog karaktera da bude istinito i verodostojno - priznala je glumica.

Marina Tucaković
foto: Damir Dervišagić

Uskoro premijera

Film "Nedelja" premijerno će biti prikazan narednog utorka u Mts dvorani, a naredne nedelje stiže u domaće bioskope. Nastao je u produkciji Telekoma Srbija, a po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića. Život ovog poznatog Dorćolca dočaraće glumačka ekipa koju čine i Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Stojsa Oljačić, Ivan Jevtović, Jovo Maksić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja