"NE MOŽEŠ TI DA KAŽEŠ ARKANU 'NEĆU'!" Pevač o sponi kriminala i estrade: Nisi mentol! Ko god je poštovao KODEKS, imao je LEĐA
Foto: Kurir tv

kurir tv

"NE MOŽEŠ TI DA KAŽEŠ ARKANU 'NEĆU'!" Pevač o sponi kriminala i estrade: Nisi mentol! Ko god je poštovao KODEKS, imao je LEĐA

Stars -

Kod poznatog voditelja trećeg sata emisije "Puls Srbije" Ivana Gajića, gostovao je legendarni Ivan Gavrilović, pevač koji je obeležio jednu muzičku epohu devedesetih godina i sponu kriminala i muzike iz tog perioda. Sagovornik na tu temu bio je i Mladen Radulović, urednik potala Kurir.rs.

Ivan Gajić, Ivan Gavrilović
foto: Kurir

Razlog okupljanja je, između ostalog i film o pevaču "Džeju".

Ljudima je uvek zanimljiv kriminal, a kako kaže Mladen Radulović to su poznate ličnosti sa kojima svi vole da budu viđeni, da bi "dotakli" šou biznis.

- Spona kriminala i estrade nikad nije prestajala. Znamo da su i devedesetih žestoki momci, nisu se bavili ozbiljnijim kriminalom, ali su često bili sa pevačicama. Kako to povezati? Kada je reč o filmu "Džej", Dorćol na tom mestu je neizbežan upliv u kriminal. Džejev bliski rođak bio je poznati bokser. Naravno, kada pričamo o tom delu, oni su bili veoma bliski, tada se tuklo "na ruke", a i danas se priča da je on bio jedan od najsrčanijih momaka. Da nije imao strah da stane u gard i u zatvoru i ispred žestokih momaka. Zato je Džej imao tu podršku. Sve što je u životu napravio, bilo je radi harizme, a znamo kako je skončao. Ubijen je početkom devedesetih godina - osvrnuo se Radulović.

06:32

NE MOŽEŠ TI DA KAŽEŠ ARKANU NEĆU! Poznati pevač o sponi kriminala i estrade: Nisi mentol! Ko god je poštovao KODEKS imao je LEĐA

Gavrilović je podsetio da je vreme devedesetih bilo takvo da je spoj kriminala i estrade bio neminovan.

- Bili smo bliski i pomogao nam je i dao podršku. U tim devedesetima svi smo bili vezani za te ljude sa druge strane zakona. Bilo je neminovno da ih sretneš. Dešavalo se recimo, Šljuka koji je bio sa Zvezdare, Aco Pejović mu je bio burazer, pa ja razgovaram sa Džejem i on posle bane u Beograd. Uvek je bilo tu ljudi, posebno u ono vreme, sa one strane zakona. Tada je bilo jako bitno da imaš zaštitu "te vrste" - kaže Gavrilović i dalje objašnjava:

- Na primer ako te Arkan pozove, na Cecin koncert, on nam kaže vi dođite za svaki slučaj da napunite Pionir. Podrazumeva se da ćemo da dođemo, ne možeš u tom momentu da kažeš Arkanu "neću". Imali smo hiljadu turneja gde neko može da te "zezne". Neko stane iza tebe, kaže oni su moji momci... Ko god je poštovao kodeks nije imao problem - rekao je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:41

Trejler filma “Nedelja”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track