VRHOVNI HRVATSKI SUD ODUZEO SINA SEVERINI! Milanu vraćeno starateljstvo! Oglasila se pevačica: Boriću se do zadnje kapi krvi
Foto: Printscreen/Happy, Ana Paunković

VRHOVNI HRVATSKI SUD ODUZEO SINA SEVERINI! Milanu vraćeno starateljstvo! Oglasila se pevačica: Boriću se do zadnje kapi krvi

Stars -

Vrhovni sud u Hrvatskoj doneo je odluku da Severina i Milan Popović više neće deliti starateljstvom, već je starateljstvo dodeljeno kralju bakra.

Naime, Hrvatski vrhovnui sud ustanovio je da sud u Splitu nije uopšte cenio dokaze veštaka niti ih uzimao za ozbiljno, već je radio po naređenju trećeg lica.

Ono što se navodi jeste da je Sud u Splitu, koji je inače rodni grad pevačice, navodno pod njenim uticajem namestio presudu 2021.koja njoj odgovara, a koju je sada oborio Vrhovni hrvatski sud, kao i hrvatski mediji, koji kažu da se desila nameštaljka i da je sud u Splitu prekršio zakon te radio kako je "neko" drugi diktirao.

Severina Kojić, Milan Popović, Igor Kojić, dete, beba, izgubila
foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Severinin advokat nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa kaže da je ne može da je komentariše, piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

- Jedino što može sa sigurnošću reći je da "nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kojem je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri".

"Ako je tačno to što piše da je vraćeno radi saslušanja veštaka, radi se o presudi Vrhovnog suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnog suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnog suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi", piše u saopštenju.

Severina Vučković
foto: Printscreen/Instagram

Severina se oglasila za hrvatske medije.

"Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnog suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja, advokatica.

- Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom? Moje dete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati. Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem govoriti da ne bih nekoga uvredila.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi da živi sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani", poručila je pevačica.

Podsećamo, 2021. godine Županijski sud u Splitu doneo je odluku o zajedničkom starateljstvu.

kurir.rs/jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track