TO ŠTO SE SADA RADI JE NEKADA BILA BRUKA I SRAMOTA! Pevač osuo paljbu po mlađim kolegama: To je sada sve...

haos U NAJAVI

TO ŠTO SE SADA RADI JE NEKADA BILA BRUKA I SRAMOTA! Pevač osuo paljbu po mlađim kolegama: To je sada sve...

Stars -

Zijo Valentino izneo je svoje mišljenje o stanju na estradi, pa potkačio kolege koji svoju karijeru grade na snimanju popularnih kavera.

Zijo je nedavno bio gostu emisiji „Grand parada“ gde je govorio kakva je razlika biti autor sopstvenih pesama i izvoditi tuđe.

Zijo Valentino
foto: Pr

–Grupa ‘Valentino’ postoji preko četrdeset godina i puno ljudi je prošlo kroz bend. Ja se tačno sećam problema koje sam imao sa svim tim kolegama i današnjim prijateljima, dok sam im objašnjavao emociju i ono što sam zamislio. Tako da tvrdim da ako imaš interesantnu, neobičnu boju glasai dikciju naravno, autor može da ispriča priču. Ako ne, bolje onda na jedan iskreniji način, koji ustvari pravi emociju koja se zove muzika i pesma – ispričao je u emisiji „Grand Parada“.

Valentino je podelio i svoje mišljenje o takozvanim kaver bendovima, ističući da nije njihov veliki obožavatelj.

Zijo Valentino
foto: Kurir tv

- Ja inače nisam veliki fanatik „kaver“ bendova koji su jako popularni, i sjajnih ima. Gledao sam dosta bendova iz naše regije koji rade savršeno posao i koji prave veliki posao, čak i po svetu, ali kao autor mi je to nešto u koliziji sa mojim mišljenjem o muzici. Mi smo se uvek takmičili ko će bolju pesmu napraviti i svi smo bili drugačiji. Nisi smeo biti isti, to je bila bruka i sramota, a sad je sve „copy, paste“ – rekao je on, pa dodao koliko je zapravo teško otpevati tuđu pesmu.

-To nije čak ni tako jednostavno, ja znam kad sam bio u nekim žirijima, pa su uzimali moje pesme ili od kolega, čak i ako uzmeš te pop rok koje se čine jednostavnijim, nije to uopšte lako za otpevati. To nema one visine koje mogu da ponude Čolić, Šaban ili Alen Islamović naprimer, i to ima jedan poseban izražaj i emociju– istakao je Zijo.

Kurir.rs/ Grand/ Preno: M. J.

Bonus video:

04:47

ZIJO VALENTINO KOD VODITELJA IVANA GAJIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track