VELIKI KARLEUŠIN INTERVJU! Bugari je nazvali CARICOM PROVOKACIJE i NAJSKANDALOZNIJOM srpskom pevačicom, evo šta im je poručila JK
Foto: Shutterstock, Nemanja Nikolić

"SRPSKA LEJDI GAGA!"

VELIKI KARLEUŠIN INTERVJU! Bugari je nazvali CARICOM PROVOKACIJE i NAJSKANDALOZNIJOM srpskom pevačicom, evo šta im je poručila JK

Stars -

Jelena Karleuša ovog vikenda nastupala je po prvi put u Bugarskoj, gde je u najpopularnijem sofijskom klubu napravila spektakl za pamćenje.

Pop zvezda je tom prilikom gostovala i u emisiji "Predi obed" na televiziji "BTV", gde su je voditelji predstavili kao "caricu provokacije, srpsku Lejdi Gagu i najskandalozniju pevačicu iz susedne države".

Jelena Karleuša
foto: Printskrin/Instagram

Na samom početku, Jelena je objasnila zašto tek sad, posle 30 godina karijere, po prvi put peva pred bugarskom publikom.

- Ovo je prvi put da ste me zvanično i ozbiljno pozvali - rekla je uz osmeh JK.

Mediji te nazivaju "najskandaloznijom balkanskom pevačicom". Da li je to zaista tako?

- Ne bih volela da me bugarska publika upoznaje kao najskandalozniju jer ja to definitivno nisam. Ne znam šta je skandalozno u mojoj karijeri ili mom privatnom životu, osim da sam ja svoja.

Srpski mediji ipak vole da ti daju ovaj epitet.

- Sada više ne. Malo su se smirili.

Pojedini bugarski pevači oštro su reagovali na tvoj komentar da je u Srbiji došlo do šokantnog porasta treša i šunda u muzici, poplave bugarskih petparačkih s*anja i jeftinih amaterki u haljinicama iz Tadžikistana. Kako sad gledaš na to?

- Nisam baš tako rekla. Rekla sam malo kraće i malo konkretnije. Rekla sam da srpski pevači vole da obrađuju bugarsku muziku, ali ne onu najbolju, nego bugarski treš. A Bugarska ima fantastičnu muziku i fantastične pevače. Sa jednim sam snimila i duet - Azisom.

Jelena Karleuša
foto: Printskrin/Instagram

Koliko dugo se poznaješ s Azisom?

- Bukvalno 20 godina. Mi smo prijatelji, ja ga obožavam. On je Lejdi Gaga pre Lejdi Gage. Azis je svima nama na Balkanu oduvek bio uzor, kad je reč o hrabrosti, inovaciji, rušenju granica i kad je reč o donošenju nekih novih stvari koje se na Balkanu do tad nisu radile.

Šta te je najviše isprovociralo da napišeš takav komentar?

- Loša muzika i jeftina produkcija je ono što meni smeta. Smatram da svaka zemlja u regionu ima dobru i lošu muziku i mislim da svi zajedno treba da u muzici i šou-biznisu guramo napred. Da ne idemo u prošlost, da ne forsiramo staru primitivnu muziku, nego da idemo napred.

Šta je za tebe loša, "treš" muzika?

- Loša i jeftina produkcija. Gde je sve loše: loša produkcije zvuka, videa, loši stajlinzi pevača...

Kako si uspela da za svih ovih 30 godina pogodiš šta je ono što je dobro za tebe kad je muzika u pitanju?

- Ja sam jedna od najprodavanijih muzičkih umetnika na prostorima bivše Jugoslavije. Izgleda da imam talenat da izaberem ono što je dobro. Uvek sam bila neko ko je želeo da pomeri granice. Da to ne bude standarni balkanski zvuk, nego da pokažemo kako Balkan može da parira svetu. To što smo na Balkanu ne znači da smo crna rupa.

Jelena Karleuša
foto: Printskrin/Instagram

Karijeru si počela mnogo mlada, sa 15 godina. Kako je bilo na početku?

- Početak je bio usred vrlo loše situacije za našu zemlju, kad se Jugoslavija raspadala. Tada sam tek završila osnovnu školu i moja majka je pozajmila novac od Dragane Mirković da bih ja snimila prvi album.

Prvi album je bio jako uspešan.

- Odmah sam bila proglašena za otkriće godine i počeo je jedan dugačak put od skoro tri decenije koji je bio vrlo turbulentan.

Koliko je teško izdržati sav taj pritisak sa svih strana svih ovih godina?

-Teško je balansirati profesionalnu karijeru nekog ko je stalno pod lupom javnosti i ko vuče velike predrasude i pritisak i ko pokušava da pomeri granice vrlo rigidnog društva. Ja sam bila žena koja je prošla kroz pakao u svojoj karijeri, ali sam imala sreću da imam armiju fanova. Oni su mi olakšali da imam razlog da se borim i da nije sve nerazumevanje na Balkanu. Nije sve ni samo loše kad je reč o mojoj karjeri. Ja sam najpraćenija javna ličnost na celom Balkanu. Imam više pratilaca nego sve javne ličnosti zajedno, i u Bugarskoj i Srbiji. Tako da smo prešli granice Balkana i očekujemo da neko sa Balkana osvoji svet. Neka ostane ono sa početka karijere, da sam ja ipak najskandaloznija. Možda je to ipak istina.

Kako tvoje ćerke gledaju na sve ono što se piše i govori o tebi?

- Moje ćerke su vrlo ponosne na svoju mamu. Njihova mama ima naziv "sprske Lejdi Gage i Madone". Nije lako biti dete javne ličnosti. I njihov otac je javna ličnost. One su sušta suprotnost meni. Stidljive su, povučene i tihe. Device u horoskopu, a ja sam lav.

Jelena Karleuša
foto: Printskrin/Instagram

Kurir.rs

Bonus video:

01:33:48

SCENIRANJE 16.04.2023. SASA POPOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track