Grupa Kalem održala veličanstveni koncert tradiconalne muzike u prepunoj dvorani Doma omladine Beograda
Foto: Privatna arhiva

Grupa Kalem održala veličanstveni koncert tradiconalne muzike u prepunoj dvorani Doma omladine Beograda

Stars -

Muzički dvojac Stefan Ilić (vokal/violina) i Dušan Popović Lipovac su sinoć izazvali mnogobrojne reakcije beogradske publike u prepunoj dvorani Doma omladine Beograda. Ovaj koncert se od ranijih razlikovao po tome što su im se na sceni pridružili Miloš Bosnić (bas gitara) i Andreja Krstić (perkusije) koji su svojim instrumetima publici priredili potpun ugođaj. Red suza, pa osećaj radosti i potpunog ispunjena samo su neke od reakcija.

Grupa Kalem
foto: Privatna arhiva

Poseban trenutak je bio izlazak jednog od gostiju Pavaa Anića (vokal/harmonika) iz Hrvatske koji je svojom interpretacijom sevdaha i narodne muzike dodirnuo srce slušalaca i probudio najtananije emocije. Ništa manja reakcija nije bila i za drugog gosta Duleta Resavca (vokal/ multiinstrumentalista) koji je publici priredio svoj autorski zvuk oslonjen na narodno stvaralaštvo.

Lela Vranjanka, Moj golube, Ne klepeći nanulama, Moravsko predvečerje samo su neke od pesama koje je publika uglas pevala zajedno sa njima. Uz mnogobrojne aplauze tokom koncerta publika je u znak zahvalnosti na kraju poklonila petominutni aplauz za izvođače uz ovacije.

Grupa Kalem
foto: Privatna arhiva

Koncert grupe Kalem privukao je pažnju i poznatih lica iz sveta muzike pa su se u publici našli Nenad Manojlović, kompozitor i tekstopisac Milan Miletić, Predrag Pešić – Žuća iz Tropiko benda, Ivana Milojević.

Bonus video:

08:34

STARS EP269

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track