ON JE POSLEDNJI VIDEO SLAĐANU MILOŠEVIĆ: Pre 10 dana primljena u bolnicu, imala je problem sa nogama, oglasio se PRVI KOMŠIJA
Foto: Kurir, ATAImages

ON JE POSLEDNJI VIDEO SLAĐANU MILOŠEVIĆ: Pre 10 dana primljena u bolnicu, imala je problem sa nogama, oglasio se PRVI KOMŠIJA

Stars -

Avangardna umetnica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je Fonetu njena prijateljica Biljana Petrović. Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, posle kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Kako smo saznali od prvog komšije u Novom Beogradu, gde je pevačica živela, Slađana je pre deset dana primljena u bolnicu, imala je problema sa nogama, bile su joj jako otečene.

Nažalost, kako nam je rekao komšija, niko u zgradi osim jednog komšije nije bio u kontaktu sa njom.

Slađana Milosević, komšija
foto: Kurir

"Ja sam je poslednji video. Ni sa kim nije razgovarala, mnoge je tužila i stalno je komšijama zvala policiju. Ne znamo kad je sahrana. Nije bila dobro već duže vreme, bolovala je od teške bolesti", rekao je prvi komšija pokojne pevačica.

00:50

Snimak prvog komsije

Podsetimo, na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivana je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Slađana Milosević
foto: Kurir

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

Slađana Milosević
foto: Kurir

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

03:18

Slađana Milošević uhvaćena ispred Kliničkog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track