PEVAČICA SE POSLE 4 GODINE VRATILA IZ AMERIKE U SRBIJU! Radila sa Cecom i Matićem, a evo šta je sad Dragana OTKRILA
Foto: Branislav Pećaranin Bandži, Damir Dervišagić

Promene

PEVAČICA SE POSLE 4 GODINE VRATILA IZ AMERIKE U SRBIJU! Radila sa Cecom i Matićem, a evo šta je sad Dragana OTKRILA

Stars -

Dragana Rakčević se iz Amerike vratila u Srbiju. Posle četiri godine pevačica koja je postala poznata zahvaljujući tome što je pevala prateće vokale Svetlani Ceci Ražnatović, Saši Matiću i mnogim drugim pevačima sa estrade posle četiri godine je u Beogradu.

U razgovoru za Kurir Rakčevićeva otkriva kakav je život bio u dalekoj zemlji i kroz šta je sve prošla:

Dragana Rakčević
foto: Branislav Pećaranin Bandži

- U Ameriku sam otišla kod sestre kada je počela korona. U Srbiji je sve vezano za muziku tada stalo i rešila sam da malo promenim život. Mislila sam da ću u Americi ostati samo mesec dana. Ispostavilo se da sam ostala četiri godine. Život tamo mi se svideo, posebno jer sam sve vreme tamo okružena ljudima koji vode poreklo sa ovih prostora- kaže Dragana i otkriva zbog čega se u tom slučaju vratila u Srbiju?

- Zbog porodice i posla. Volim vreme koje provedem u Beogradu jer je ispunjeno kreativnim radom. U toku su pripreme pesama, ali i planovi za album u saradnji sa Mladjom i Maretom, sto iziskuje puno vremena i trazi malo duzi boravak u nasim krajevima cemu se ja uvijek radujem i sa nestrpljenjem iscekujem da sve sto pripremamo ugleda svijetlost dana. Interesovalo nas je i čime se bavila u SAD.

Dragana Rakčević
foto: Branislav Pećaranin Bandži

- Pre svega sam s nestrpljenjem čekala da se situacija stabilizuje i onda sam ponovo počela da radim posao koji najviše volim - da pevam. U SAD sam pevala, a i pevam gde god ima našilh ljudi, pretežno u Čikagu, ponekad u Njujorku, Majamiju, Feniksu i Las Vegasu.Od kada je popustila situacija s koronom, ja sam u Americi nastupala. Nijednog trenutka nisam odustala od svoje karijere. Saša Matić je u Americi imao turneju, sve vreme sam pevala s njim. Nedavno je i Aco Pejović imao veliki koncert u Čikagu gde smo ukrstili glasove u par duetskih pesama. Imala je odgovor i na to da li se po povratku u zemlju javila starim saradnicima Ceci i Saši i da li su ti dali neki savet?

- Cecu sam upoznala tokom takmičenja u "Pinkovim Zvezdama". Ona je tada bila u žiriju i uvek sam osećala njenu naklonost. Kasnije sam je i lično upoznala i pevala joj prateće vokale u studiju na poslednjem albumu "Autogram”, koji je bio početni korak naše saradnje, pa sam počela da je pratim na svim njenim koncertima. Posle nekog vremena sam počela da sarađujem i sa Sašom Matićem i sa Acom Lukasom i jako uživala u tom poslu. Prošlog leta sam sarađivala sa Sašom Matićem na letnjoj turneji koja je bila širom regiona bivše Jugoslavije, nakon čega sam odlučila da krenem u solo karijeru. Saradnju sa Cecom i Sašom Matićem pamtim po pažnji koju su mi uvek ukazivali, porodičnoj atmosferi i poštovanju koje su pokazivali prema svojim saradnicima. Drago mi je sto su okolnosti učinile da saradjujem sa njima i da učim od najboljih. Mnogo njihovih saveta sam primenila i nastaviću to da činim.

Saša Matić, Dragana Rakčević
foto: Nemanja Nikolić

Upitali smo je i kako je došlo do saradnje s Sašom Miloševićem Maretom i Mlađanom Dinkićem?

- U toku moje saradnje sa Sašom Matićem objavljen veliki hit "Ko si ti”, koju izvode Saša i Aleksandra Prijović, a s obzirom na to da sam znala da su pesmu komponovali Saša Milošević Mare i Mlađan Dinkić, poželela sam da ih upoznam i povežem se sa njima. Prvi rezultat te saradnje je rimejk pesme "Zabranjena ljubav”, koju sam upravo objavila, a koja je dobila potpuno novu energiju kroz novi aranžman koji je skroz drugačiji od originala. Sa Mlađom i Maretom trenutno pripremam još tri pesme, od kojih će jedna biti duet sa našim veoma poznatim pevačem, čije ime trenutno ne bih da otkrivam.

01:13:49

SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track