SAHRANJENA SLAĐANA MILOŠEVIĆ: Rok princeza ispraćena na večni počinak, na kovčegu kruna, ispunjena joj poslednja želja
Foto: Kurir, Dragan Kadić

tuga

SAHRANJENA SLAĐANA MILOŠEVIĆ: Rok princeza ispraćena na večni počinak, na kovčegu kruna, ispunjena joj poslednja želja

Stars -

Pevačica Slađana Milošević, koja je preminula je u zemunskoj bolnici 26. marta, sahranjena je na groblju Lešće u Beogradu, pored svoga oca, što je bila i poslednja želja rok pevačice.

Rok zvezda je na večni počinak ispraćena sa krunom na kovčegu, koji je nosio u povorci Dado Topić.

00:32

Goran Milošević brat Slađane Milošević prima saučešće od prijtelja

Slađanu su na večni počinak ispratili brat Goran Milošević, koji je primao saučešće, rodbina i mnogobrojni prijatelji i kolege.

1 / 7 Foto: Kurir

Pevač Dado Topić, koji je imao duet sa rok zvezdom, bledo i neutešno stajao je pored sanduka Miloševićeve. Da je pevačica otišla u stilu u kom je bila čitavog života govore i njene slike u kapeli, kao i muzika koja se sve vreme čula u pozadini, "Princeza", "Miki Miki veliki" i druge.

00:19

Krenula povorka na sahrani Slađane Milošević

Na večni počinak pevačicu su ispratili članovi Yu grupe, kao i Peđa D Boy. Peđa je za svoju koleginicu i prijateljicu doneo belu ružu, dok su članovi grupe "Yu grupa" doneli venac crvenog cveća i buket žutih ruža. Oliver Mandić i Momčlo Bajagić Bajaga, koji je doneo četiri crvene ruže, stigli su na sahranu da isprate koleginicu i prijateljicu.

1 / 17 Foto: Kurir

Najbolja prijateljica održala je poslednji govor:

- Znaš, Slađana, lud je ovaj svet, prvo te mrze, a potom te vole. Menja se brzinom svetlosti, baš kao i moda što se menja jer ih nezadovoljstvo neprestano ispunjava. Znaš, Slađana, ljudi su usamljeni, ne pristaju na gubitke jer nema ko da ih uteši.

01:18

Emotivni govor najbolje drugarice pokojne Slađane

Posle nje i Dado Topić se potresnim rečima oprostio od prijateljice i koleginice.

"Mnogo smo se družili, bila si pravi prijatelj i koleginica. Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje poklonili smo predivne stihove jedne pesme, balade, kojim smo se vezali i zauvek ostali u srcima svih koji su nas voleli i vole. Jednom si rekla da svoje mesto vidiš među zvezdama, mislim da si bila u pravu, drugčija od svih, posebna. Toliko blaga, divna. Evo stojim ovde srećan što sam bio jedan od njih koji su te znali", rekao je Dado Topić.

02:17

Dado Topić poslednji oprostaj od drugarice i koleginice

Podsetimo, godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog dugmeta. Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

00:11

Sahrana Slađane Milošević

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

1 / 5 Foto: Kurir

Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Bonus video:

02:17

Dado Topić poslednji oprostaj od drugarice i koleginice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track