OVE PEVAČKE LEGENDE SU BILE NAJDUHOVITIJE NA TURNEJAMA! Miša Mijatović: Svima su pravili smicalice, Nada Topčagić se naljutila
Foto: Kurir Televizija, Damir Dervišagić

stars

OVE PEVAČKE LEGENDE SU BILE NAJDUHOVITIJE NA TURNEJAMA! Miša Mijatović: Svima su pravili smicalice, Nada Topčagić se naljutila

Stars -

Poznati srpski harmonikaš i kompozitor Miša Mijatović gostovao je u emisiji Puls Srbije kada se prisetio nezaboravnih turneja sa pevačima narodne muzike osamdesetih godina:

- Po turnejama koje su bile tih 80-ih godina, hit parade su se zvale, najduhovitiji i najinteresantniji ljudi su bili Dobrivoje Topalović, Rade Jorović, Radiša Urošević, Zoran Jovanović. To je bila neka ekipa koja je ovako bila duhovita i oni su bili vođe eto tih nekih druženja i pravljenja zabave, pa i nekih smicalica i doskočica i tako dalje.

Dobrivoje Topalović
foto: Printscreen RTS

Nabrojana ekipa svima je pravila neke smicalica, pa i njemu, ali niko se zbog toga nije ljutio.

- Svima su to radili, naravno. Nije se tu niko ljutio. Jedino se sećam da se bila naljutila Nada Topčagi dok nijr ukapirala neku, da kažem, šalu i tako dalje. Ceo dan je bila ljuta, pa tek uveče kada su objasnili o čemu se radi, ona se razljutila, ali sam zaboravio šta je tačno bilo ima 45 godina od tad, sigurno.

Maestro na harmonici tvrdi da su osamdesete bile zlatno doba za narodnu muziku za razliku od savremenog doba.

Rade Jorović
foto: Zorana Jevtić

- To su bila neka srećna vremena kad je muzika uopšte u pitanju, a pogotovo narodna muzika. Tih osamdesetih sve do devedesetih svirala se i pevala komponovana muzika jako dobro zato jer je ona bila zasnovana na elementima našeg folklora, naših korena - rekao je Mijatović i dodao:

- Progres mora svuda da postoji, što bi rekli, pa i u muzici, ali to podrazumeva da budu možda drugačiji, moderni, malo aranžmani, bolji zvuk, bolja produkcija, ali ona osnovna melodija kad je komponovanje u pitanju, mora da zadrži te elemente našeg domaćeg folklora, da kažem. A ovo u poslednje vreme se dosta uzima tih turskih, grčkih i španskih melodija.

01:59

OVE PEVAČKE LEGENDE SU BILE NAJDUHOVITIJE NA TURNEJAMA! Miša Mijatović: Svima su pravili neke smicalice, Nada Topčagić se ljutila

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

13:22

TRNOVIT PUT NAŠEG HARMONIKAŠA: Nije bio dovoljno dobar za Srbiju, pa je uspeh pronašao u Nemačkoj (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track