SVEKRVA VERICE RAKOČEVIĆ MLAĐA OD SNAJKE! Dušanki godine nisu bitne, evo šta je uradila u 65. godini i ne prestaje da se ŠVRĆKA
Foto: Damir Dervišagić

SVEKRVA VERICE RAKOČEVIĆ MLAĐA OD SNAJKE! Dušanki godine nisu bitne, evo šta je uradila u 65. godini i ne prestaje da se ŠVRĆKA

Stars -

Veljko Kuzmančević i Verica Rakočević u braku su deset godina, a mnogima je posebno zanimljiv podatak da je majka Veljka Kuzmančevića mlađa od snaje dve godine.

Dušanka Kuzmančević ostala je udovica pre šest godina, kada je njen suprug Lazar, koji je bio akademski slikar, iznenada preminuo. Nastavila je da živi u Sremskoj Mitrovici, ispunjavajući slobodno vreme brojnim aktivnostima.

- Jedinac sam, ali nisam razmažen - rekao je jednom prilikom suprug Verice Rakočević, govoreći o malo poznatim detaljima svog detinjstva.

Veljko Kuzmančević, Vesne Rakočević
foto: Stefan Stojanović

- Kad sam imao osam godina počeo je onaj nesrećni rat u bivšoj državi. S obzirom da je moja majka iz Bosne, mnogo rodbine je došlo kod nas u Sremsku Mitrovicu. Jednog dana majka je izvadila svu moju odeću iz ormana, podelila je na dve gomile, uz reči: Doći će ti brat. I to je bilo to.

Kako je istakao u intervjuu, tokom odratanja je imao sve što mu je bilo potrebno, ali je naučen da ne traži preko toga, jer neka deca nemaju ni toliko.

Majka Veljka Kuzmančevića po obrazovanju je ekonomista, a umetničku sklonost sina, koju je nasledio od oca, maksimalno je podržavala.

- Nikad nije bilo kalkulisanja šta je isplativije. Jedini kriterijum je bio - čemu ću se maksimalno posvetiti, a mene je već od pete godine zanimala violina.

Verica Rakočević, Veljko Kuzmančević
foto: ATA Images

Veljko Kuzmančević iskreno je priznao da najvažnija lekcija koju je dobio od majke glasi - nikad nije kasno.

- Moja mama je sa 65 godina položila vozački ispit i kupila auto. Sad se “švrćka” sa svojom drugaricom Danom, a često ode i do Vrdnika, gde imamo kuću.

- Izuzetno je smirena, ume da sagleda situaciju, i koliko god da je ljuta ništa ne radi na prečac – ispričao je suprug slavne kreatorke, koja se od prvog dana braka odlično slaže sa svekrvom.

kurir.rs/hello/story/preneo I.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track