ALEKSANDRA MLADENOVIĆ PROŠLA KROZ CRVENO! Ovo su detalji udesa u kojem je uništen pevačicin automobil: Evo koja je kazna
Foto: Privatna arhiva, Damir Dervišagić

Saznajemo

ALEKSANDRA MLADENOVIĆ PROŠLA KROZ CRVENO! Ovo su detalji udesa u kojem je uništen pevačicin automobil: Evo koja je kazna

Stars -

Aleksandra Mladenović, kako saznajemo, prošla je kroz crveno svetlo nakon čega je doživela saobraćajnu nesreću kada se sudarila sa autobusom u naselju Beograd na vodi.

Tom prilikom, njena strana vozila je uništena, a ona je zadobila povredu leve noge. Pevačica se oporavlja kod svoje kuće nakon što su je lekari detaljno pregledali. Ona se i dalje nalazi u stanju šoka.

Aleksandra Mladenovic
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZBS) je u ovom segmentu pooštren od februara prošle godine. Polazak na crveno smatra se jednim od najtežih prekršaja u saobraćaju, s obzirom na to da je uzrok brojnih saobraćajnih nezgoda i spada, kako je definisano ZBS, "u grubu nepažnju u vožnji".Crveno svetlo na semaforu znači strogu zabranu prolaza, a nepoštovanjem ove zabrane vozač može ugroziti i sebe i sve ostale učesnike u saobraćaju.

Auto Aleksandre Mladenović posle udesa
Auto Aleksandre Mladenović posle udesafoto: Privatna Arhiva

Za prolazak kroz crveno koji reguliše član 142 Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđena je novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Takođe 6 kaznenih poena i mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje tri meseca.

Aleksandra Mladenović
foto: Printskrin/Instagram

Međutim, ako je vozač prolaskom kroz crveno ugrozio ostale učesnike u saobraćaju kazna će biti veća od 40.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana, 6 kaznenih poena kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje pet meseci.

00:17

Ovako izgleda kad Goga Sekulic farba jaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track