"U TOM TRENUTKU POČINJE BORBA ZA ŽIVOT..." Rokvić se na hodočašću susreo sa velikim problemom: Sa svih strana su me NAPADALI!
Foto: Printskrin/Instagram

nije mu lako

"U TOM TRENUTKU POČINJE BORBA ZA ŽIVOT..." Rokvić se na hodočašću susreo sa velikim problemom: Sa svih strana su me NAPADALI!

Stars -

Nikola Rokvić pre 25 dana krenuo je peške iz Beograda do Egine kako bi prikupio novac za dečiju onkologiju, a sada je otkrio da se susreo sa novim problemom.

Nikola je juče saopštio da je novac sakupljen, ali je odlučio da nastavi sa hodočašćem kako bi prikupljao sredstva za odeljenje dečije onkologije u Nišu.

-Mir svima! Jučerašnji dan je počeo veoma radosno, poletno sa puno pokretačke energije zbog ispunjenog prvog cilja ali kako to biva kada se dešavaju velike stvari, nekada radost ne ide bez iskušenja! Negde na polovini rute u sred pustare, nigde nikoga nije bilo kilometrima, naišao sam na čopor pasa lutalica… Na ovom putu se svakodnevno srećem sa psima, navikao sam da zbog ranca i štapova neki laju, ali većina me prati druželjubivo kilometrima… Juče je bilo drugačije… Već u samom startu sam video da nisu prijateljski nastrojeni- započeo je Rokvić pa nastavio:

Jedna ženka je od kada sam je prošao iskezila zube i počela da me napada… Za njom su krenuli i ostali psi… Pokušao sam da se branim štapovima ali oni nisu odustajali… U trenutku pomislih, skočiću na njih i krenuti u kontra napad, uz jako dranje i režanje na njih, misleći da ih uplašim… U tom trenutku počinje bukvalno borba za život… Njihov bes je postao sve veći i veći…- rekao je Rokvić, i dodao:

- Sa svih strana su me napadali, srećom nije ih bilo iza ledja pa sam uspevao nekako štapovima da ih zaustavljam… Njih 6,7 su neizmenično trčali ka meni zabadali se u štapove i nisu odustajali… Ženka je bila najagresivnija, sa iskeženim zubima, veoma strašna situacija…

- Par minuta je trajao napad gde sam sve pokušao i ništa nije vredelo… Rekoh gotovo, izujedaće me… U jednom momentu, ne znam odakle mi, samo sam umilnim glasom rekao MIR, MIR, dobro je, sve je uredu, dosta je bilo…Smireno i ponizno sam napravio pokret telom kao da ću da se sagnem i zamolim za MIR! U sekundi, svi psi su u isto vreme pognuli glave i uši i napad je stao… Veoma strašna situacija, hvala Bogu da je prošlo kako je prošlo!! Nova lekcija naučena!! Na bes se nikada ne ide besom… Samo MIR! Od tog trena mi u glavi odzvanja … Mir svima… I duhovi tvojemu… Glave svoje Gospodu priklonite… Slava i hvala Bogu!!!- zaključio je Rokvić.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:10

Nikola Rokvić po kiši na putu do Grčke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja