Dodela Naxi Zvezda 2024: Najpoznatija imena domaće pop muzike, glamur i sjaj
Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Dodela Naxi Zvezda 2024: Najpoznatija imena domaće pop muzike, glamur i sjaj

Stars -

Tradicionalna dodela prestižnih radijskih nagrada Naxi Zvezda održana je u Pozorištu na Terazijama, a među nagrađenima su se našle najveće zvezde domaće pop muzike.

Naxi radio
foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Program je vodila poznata glumica, Jelena Gavrilović, a puno gledalište Pozorišta pozdravila je pesmom ,,Počnimo ljubav ispočetka” legendarne Beti Đorđević koja je bila među publikom. Na samom početku prisutnima se obratila Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija:

Naxi radio
foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Večeras smo se okupili kako bismo slavili najbolje što je muzika imala da nam da u poslednjih godinu dana. Ove nagrade nisu samo priznanje za njihovu umetnost, već su i izraz naše duboke zahvalnosti što dele svoj dar s nama, poručila je Rakovic.

1 / 20 Foto: Naxi media, Alex Dmitrović

I ove godine, čast da dodele nagrade pripala je popularnim glumcima i glumicama, ali i Mahiru Sarihodžiću, jednom od najpoznatijih muzičkih producenata i kompozitora, novinarki Duški Jovanić i pevačici Neveni Božović. Na samom početku proglašena je dobitnica Naxi Zvezde za muzički projekat godine, Nataša Mihajlović za prvu solo pesmu ,,Stranac”, a nagradu joj je uručio glumac Zlatan Vidović. Ovog puta, nagrađen je još jedan muzički projekat, pesma ,,Kad odem” koju je Tijana Bogićević poklonila radio stanicama za Svetski dan radija. Ana Franić proglasila je album „Dolazi ljubav" Marije Šerifović za album godine. Slušaoci su pevačicom godine proglasili Jelenu Tomašević, dok je za pevača godine izabran Sergej Ćetković kome je nagradu uručila Nevena Božović. Za muzički comeback godine nagrađena je Vanna, a za muzičku saradnju Marija Šerifović i Matija Cvek za pesmu „Pola sunca”. Pesma ,,Gospodska ulica” koju izvodi Boris Režak osvojila je srca publike i proglašena je pesmom godine. Nakon što mu je glumica Ivana Dudić uručila nagradu, Boris je ostao na bini i na oduševljenje prisutnih zapevao nagrađenu numeru. Prema glasovima slušalaca koncert godine održao je Gibonni, a ovu Naxi Zvezdu uručio je glumac Đorđe Mišina.

Naxi radio
foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Kao i prethodnih godina dodeljena je Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu zvezdu, koja je pripala Aleksandri Radović.

Ove godine urednički kolegijum Naxi radija je odlučio da Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici ode u ruke umetniku koji je svojom muzikom obeležio decenije za nama i ove godine slavi 40 godina postojanja na muzičkoj sceni, Momčilu Bajagiću Bajagi. Nagradu mu je uručila pevačica i kompozitorka Ana Stanić. Naxi Zvezda za sva vremena dodeljena je Biseri Veletanlić, muzičkoj divi sa vanremenskim hitovima koji su ostavili večni trag.

Naxi radio
foto: Naxi media, Alex Dmitrović

Svečana dodela upotpunjena je muzičkim nastupima Sergeja Ćetkovića, Jelene Tomašević, Borisa Režaka, Nevene Božović.

Tijana Bogićević i Matija Cvek otpevali su duetsku pesmu ,,Princeza” u čast Slađane Milošević. Veče je završeno emotivnim nastupom dive Bisere Veletanlić i legendarnom pesmom ,,Zlatni dan” koju je publika pevala uglas uz ovacije i gromoglasan aplauz.

Dodela Naxi Zvezda postala je tradicija i organizuje se već 13 godina.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track