OTKRIVAMO TAJNU PORODICE RAŽNATOVIĆ! Veljko zbog boravka u manastiru u poslednjem trenutku PROMENIO IME sinu: Ovo su svi detalji
Foto: Printscreen YT

zahvalan

OTKRIVAMO TAJNU PORODICE RAŽNATOVIĆ! Veljko zbog boravka u manastiru u poslednjem trenutku PROMENIO IME sinu: Ovo su svi detalji

Stars -

Veljko Ražnatović postao je otac po treći put nedavno, kad je njegova supruga Bogdana na svet donela dečaka Isaiju. Da će se najmlađi Ražnatović tako zvati, iznenadilo je mnoge, jer je i sam tata Veljko krajem prošle godine za medije rekao da će mu se treći naslednik zvati Ilijan.

Veljko Ražnatović, Bogdana Ražnatović
foto: Nenad Kostić, Shutterstock

Kako saznajemo, odluku o promeni imena doneo je sam Veljko, a predlog je oduševio sve članove porodice, posebno njegovu mamu Svetlanu Cecu Ražnatović, koja je odmah po rođenju unuka izjavila da se nije mešala u odabir imena.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen Instagram

Mali Isaija je svoje ime dobio po ocu Isaiji, poznatom igumanu manastira Ilinje iz Šabačke eparhije. Veljko je na ovaj način hteo da iskaže veliko poštovanje i zahvalnost prema ovom monahu i duhovniku, pošto je pre desetak godina proveo nekoliko meseci kod njega u manastiru. Boraveći tada u ovoj svetinji u postu i molitvama, Veljko je pomagao manastirskoj bratiji u svim poslovima i dužnostima. Posebno se bio zbližio sa igumanom Isaijom, koji mu je nesebično pomogao svojim savetima i molitvama, što bokser nikad nije zaboravio.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen YT

Cecin sin je tokom boravka u ovom manastiru u blizini Bogatića zavoleo i životinje, a posebno pse, jer je otac Isaija u tom kraju poznat po tome što je u Ilinju napravio veliki azil za napuštene životinje. To se tada jako svidelo Veljku, koji je nekoliko godina kasnije u Titelu napravio i odgajivačnicu pasa, ali je i sam udomio napuštene životinje.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen YT

Inače, i sama Ceca je više puta oboravila u Ilinju kako bi razgovarala sa ocem Isaijom, ali i prisustvovala svetoj tajni jeleosvećenja (molitvi za zdravlje gde se vernici pomazuju osvećenim uljem), a koja se u manastiru održava svake druge subote.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen YT

Kako su mediji svojevremeno pisali, folk zvezda je u ovom manastiru pronašla mir u izuzetno teškom vremenskom periodu za nju i njenu porodicu, neposredno pre odlaska u kućni pritvor 2011. godine.

Svetlana Ceca Ražnatović, Veljko Ražnatović
foto: Damir Dervišagić

Kako se može pročitati na sajtu Šabačke eparhije, manastir Ilinje posvećen je Svetom proroku Iliji. Dolaskom oca Isaije u ovo bratstvo počela je duhovna obnova svetog mesta, a zbog velikog broja poseta podignuti su novi konak i sala za prijem. Ovaj manastir je mesto gde vernici dolaze da traže duhovni mir i utočište, ozdravljenje, spas za bolesne i oproštaj grehova. Istovremeno, manastir je s vremenom postao i mesto gde se ljudi leče od bolesti zavisnosti.

Veljko Ražnatović, Bogdana Ražnatović, porodilište
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Starozavetni prorok

Značenje imena Isaija

Isaija je muško ime nastalo od starohebrejeske reči "jašaja" što znači "Bog je spas". Inače, Isaija je bio starozavetni prorok. Bio je carskog roda. Najvažnija su mu proročanstva o rođenju Boga, o začeću Presvete Bogorodice, o Jovanu Preteči i o mnogim događajima iz života Hristova.

Hrišćani veruju da je ovaj prorok imao dar čudotvorstva, tako da je zbog njegove molitve potekla voda ispod gore Sion kad je opsedan Jerusalim. Živeo je i prorokovao oko 700 godina pre Hrista. Srpska pravoslavna crkva slavi ga 9. maja po crkvenom, a 22. maja po gregorijanskom kalendaru.

sveti prorok Isaija
foto: Printscreen/spc.rs

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:08

Veljko Ražnatović u svinjcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track