PRVI FINALISTI TALENTA: Harmonikaši i Katarina
Foto: RTS

Uzbudljivo polufinale

PRVI FINALISTI TALENTA: Harmonikaši i Katarina

Stars -
U prvom polufinalu, publika dalje poslala orkestar Harmonika iz Ugljevika, a žiri Katarinu Kovačević

Harmonikaši iz Ugljevika i pevačica Katarina Kovačević prvi su od deset finalista šoua Ja ima talenat.

Naime, u velikom finalu četvrte sezone zakazanom za 24. februar sigurno ćemo gledati male harmonikaše i pevačicu iz Negotina, a ko će im se još pridružite, saznaćemo u narednih pet emisija.

Pravila su izmenjena u odnosu na prethodnih devet nedelja, kada su samo članovi žirija birali ko prolazi dalje, pa se sada pita i publika. Učesnik sa najvećim brojem glasova publike ide direktno u finale, dok drugog finalistu bira žiri, od dvoje preostalih, drugog i trećeg po broju glasova.

Orkestar Harmonika dobio je najveći broj SMS glasova, a žiri je između Katarine Kovačević i Dua Duja odabrao Katarinu. Za tamburaše je glasao samo Bosiljčić.Prvi se predstavio orkestar Harmonika iz osnovne škole Aleksa Šantić iz Ugljevika u RS. Binu je "preplavilo" njih 35, i besprekorno su odsvirali miks nekoliko pesama na harmonikama i drugim instrumentima."Da li je ostala neka harmonika u Ugljeviku", pitao se Tasovac.Katarina Kovačević iz Negotina na audiciji je dobila titulu "prelepe Suzan Bojl" jer je pevala "I dreamed a dream" iz "Jadnika". Ovoga puta otpevala je "Suzu stihova" Lejle Hot. Dok je pevala, prelepa u crvenoj haljini, na binu su tiho izlazili parovi, stariji ljudi, deca, odeveni u crno i crveno, kao i jedna devojčica u beloj haljini."Ne znam ovu pesmu, ali ti očigledno možeš da preneseš emociju u svakom žanru", pohvalila je Nataša.Mešavinu sporta i tradicionalne muzike, pod stručnom palicom svetske šampionke u karateu Tanje Petrović, predstavio je klub Nipon iz Beograda. Svoju tačku počeli su u narodnim nošnjama, folklornom igrom, a onda je krenulo šibanje između njih i dela ansambla obučenog u "urbanu" odeću."Šta je sledeće, gejše koje prave ajvar, nindže sa guslama", pitao je Tasovac.Kantautor Miloš Nikolić iz Zaječara u polufinale je prošao sa samo dva "da", jer se Tasovcu nije dopao fazon još jednog momka sa gitarom. U polufinale je poneo đembe i dvojicu muzičara , ali nije pevao svoju kompoziciju, već Džibonijevu "Tajnu vještinu"."Tebi je toliko lepo na sceni, kao da nisi došao da se boriš za novac", očaran je bio Ivan Bosiljčić.Banjalučka plesna trupa City Jazz od Nataše je dobila kritiku da je "energija nastupa nestala", ali je Bosiljčić pohvalio senzualnost koju su u međuvremenu ubacile u performans. Tasovcu se očigledno nisu toliko dopale, pošto im je samo kratko rekao da su verovatno jedine iz Banjaluke koje su propustile da vide Moniku Beluči jer su došle u Beograd na snimanje, i poručio publici da "posle glasanja nema kajanja".Tamburaški Duo Duja iz Novog Sada laganim notama je uveo Tasovca i Bosiljčića u jedno "potpuno mirno, zen stanje"."Osećam se kao Bambi, izgleda da su mi sipali nešto u vodu", prokomentarisao je Tasovac.Nišlija Igor Stojković razbija predrasude o trbušnom plesu kao ženskoj disciplini, a u polufinale je došao naoružan dodatnom energijom i plesnim rekvizitima. Ipak, nije dobio dovoljno glasova.Božana Radoš i Nemanja Kotur iz Kozarske Dubice izveli su "True colors" Sindi Loper."Ti si kraljica scene", rekla je Nataša.Polufinala će trajati ukupno pet emisija, i 24. februara će se u velikom finalu saznati ko će biti četvrti pobednik najvećeg takmičarskog šoua na planeti. Podsetimo, u prethodne tri sezone pobedili su muzičari Danijel, Sandra i Darko Piler, plesači Milica Dokić i Nenad Mahmutović i muzičari Bojana i Nikola Peković.

http://www.youtube.com/watch?v=HnHDTMI-SXY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja