ITALIJANI OGORČENI: Brega promašio temu himne
Foto: Printskrin

Hajdemo u planine

ITALIJANI OGORČENI: Brega promašio temu himne

Stars -
Italijanima smeta što se u pesmi govori o "kačamaku i vinu", a nigde se ne spominje mesto održavanja ove sportske manifestacije

RIM - Italijanka Kjara Zoči i Goran Bregović autori su himne Svetskog prvenstva u nordijskom skijanju koje će se održati u Italiji 20. februara, koja, mnogi tvrde, neodoljivo podseća na staru Bregovićevu pesmu "Hajdemo u planine". Međutim, prema navodima pojedinih medija, Italijanima smeta što se u pesmi govori o "kačamaku i vinu", a nigde se ne spominje mesto održavanja ove sportske manifestacije, Pjaca Duomo u Trentinu.

Zoči, inače tekstopisac, tvrdi da je u izradi kompozicije učestvovala na Bregovićev poziv kako bi sarađivali na adaptaciji teksta, pošto “Bregović ne vlada najbolje italijanskim jezikom”, a da nije radila na muzici.

“Nas dvoje smo ranije već radili na jednom tekstu za pesmu. Stvorili smo neutralan teks inspirisan folk pesmama iz Goranove domovine i pesmama o planinama sa deskriptivnim tekstom. Ovo je bio interesantan posao jer smo morali da imamo ironičan stil, ali i održimo vezu sa tradiciom alpskih pesama.”

http://www.youtube.com/watch?v=QDF6RYA8dkU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track