Inicijativa za vraćanje emisije "Još uvek budni sa Ivon"

"Vratite nam Ivon Jafali"

Inicijativa za vraćanje emisije "Još uvek budni sa Ivon"

Stars -
Građanska inicijativa "Vratite Ivon Jafali" saopštila je večeras da je za samo jedan dan peticiju za vraćanje na program emisije televizije Studio B "Još uvek budni sa Ivon" potpisalo više od 1.000 građana, među kojima su i poslanik koalicije "Preokret" Miljenko Dereta i glumci Ljubomir Bandović i Nela Mihailović.

Posle najave o privemenom ukidanju ove emisije zbog nedostatka finansijskih sredstava, na Fejsbuku je nastala građanska inicijativa "Vratite nam Ivon Jafali", kao odgovor na, kako se navodi, "besmislenu odluku RTV Studio B da, zbog nedostatka finansijskih sredstava, ukine ovu emisiju iz kulture".

Za manje od 24 sata, navedeno je u saopštenju, od pokretanja stranice na Fejsbuku "Vratite Ivon Jafali" i online peticije "Vratite nam - Budni sa Ivon", ova stranica dobila je podrsku više od 1.600 ljudi, dok je peticiju potpisalo i poslalo na adrese direktora RTV Studio B, Aleksandra Timofejeva, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i Republicke Radiodifuzne agencije vise od 1.000 građana.

"U godini u kojoj je nula dinara predviđeno za kulturu i u situaciji u kojoj se Beograd kandidovao za prestonicu kulture 2020. godine, smatramo besmislenom odluku da se ukine emisija "Jos uvek budni sa Ivon", koja upravo govori o kulturnim dešavanjima u gradu", ističe se u saopštenju.

Beogradski mediji preneli su vest da je ova emisija nakon četiri i po sezone iznenada skinuta sa programa Studia B, i da je Jafali izjavila da je informaciju o tome dobila od čelnih ljudi kuće i da je obrazloženje bilo da više nema novca za emitovanje noćnog programa.

"Na moju veliku žalost, morali smo u ovom trenutku privremeno da prekinemo sa emitovanjem, zbog toga što smo prisiljeni da uđemo u duboku štednju. Ukoliko se za emisiju pronađu sponzori, ona će nastaviti sa emitovanjem. U međuvremenu, Ivon će sledeće nedelje sa Irenom, raditi emisiju "Beograde, dobar dan"", rekao je glavni i odgovorni urednik Studija B Aleksandar Timofejev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track