LOŠA BRANI TURBO FOLK: Da je na francukom bio bi lepši

LOŠA BRANI TURBO FOLK: Da je na francukom bio bi lepši

Stars -
Što je uopšte taj turbo-folk ili kako ga sve ne nazivaju? Da je na francuskom, to bi mnogo drugačije i lepše zvučalo, rekao je Loša

Saša Lošić Loša i Plavi orkestar spremaju se za turneju po bivšoj Jugoslaviji, koju zapoćinju u Sarajevu 19. aprila, a slede koncerti su u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Tuzli, Banjaluci i Mostaru.

Na sarajevskoj promociji koncerta i albuma "Sedam" frontman benda Saša Lošić Loša našao se u ulozi DJ-a i puštao gostima pesme sa albuma.

Loša je povodom novog dueta sa Draganom Mirković rekao da ne vidi šta je toliko loše u narodnoj muzici.

"Što je uopšte taj turbo-folk ili kako ga sve ne nazivaju? Da je na francuskom, to bi mnogo drugačije i lepše zvučalo", kazao je Loša.

Plavci nisu otkrili ko će im gostovati na koncertu jer je to, kako su rekli, želja gostiju. Pričalo se o duetu sa folk pevačicom Draganom Mirković, koja će verovatno biti jedna od gošći.

"Mi smo započeli karijeru sredinom 80-ih kad je i ona krenula sa svojom. Prijatelji smo dugo godina pa je ta saradnja sasvim normalna. Kada smo na prvom albumu napravili duet s Nadom Obrić i imali pesme kao što su "Suada" optuživali su nas u medijima i bukvalno vređali. Bio je to samo jedan incident na albumu, tako je i sada, samo nismo očekivali da će se neke loše reakcije pojaviti i danas", kazao je Loša.

http://www.youtube.com/watch?v=D3QABjMSpH0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja