Sećanje na velikog Luisa

Dve godine

Sećanje na velikog Luisa

Stars -
Luis je 31. jula pre dve godine poginuo u svojim kolima na putu iz Mađarske ka Srbiji

U sredu 31. jula na borčanskom groblju Zbeg u 11 časova održaće se dvogodišnji pomen tragično nastradalom pevaču Ljubišu Stojanoviću Luisu.

Njegova udovica Silvana Stojanović Louis i njena porodica u sredu će obeležiti dvogodišnji pomen tragično nastradalom pevaču Ljubiši Stojanoviću Luisu.

Luis je 31. jula pre dve godine poginuo u svojim kolima na putu iz Mađarske ka Srbiji.

Lubiša Stojanović rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine. Muzikom je počeo da se bavi od 1970. godine.Nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.Februara 1984. godine snimio je drugu ploču pod nazivom "Duda", koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti.

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su "Dunjo moja", "Sve se osim tuge deli", "Obriši suze, mala moja", "Ciganski san", "Opa, opa", "Slike u oku"... Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track