FEŠTA: Alžirci stižu u Guču!

Sabor trubača

FEŠTA: Alžirci stižu u Guču!

Stars -
Dolazak je najavila ta grupa, njih petnaestak iz Alžira. Čuli su od Francuza da je sjajna klopa i odlična atmosfera i rešili su da dođu u Guču, rekao je vlasnik kampa

Najveća trubačka fešta na Balkanu ulazi u završnu fazu priprema. Prvi gosti iz Brazila, Italije, Francuske, Mađarske, Norveške, rezervišu smeštaj za Sabor tubača, koji traje od 5. do 11. avgusta. U kampu "kod Raša" bilo ih je prethodnih godina iz svih krajeva sveta, ali po prvi put dolazak su grupno najavili Afrikanci iz Alžira.

"Pre nekoliko godina prvi stranci koji su ušli u kamp bili su Francuzi. Društveni, komunikativni za nas su bili sjajna reklama. Naredne godine stigli su Italijani, Nemci, Česi, onda gotovo iz svih bivših lugoslovenskih republika, bila nam je i jedna Hrvatica. Sada je dolazak najavila ta grupa, njih petnaestak iz Alžira. Čuli su od Francuza da je sjajna klopa i odlična atmosfera i rešili su da dođu u Guču. Ako zaista to i učine, siguran sam da će postati naši stalni gosti. Njih opija ovaj zvuk trube i priroda, prosto odlaze začarani", kaže vlasnik kampa Radovan Milutinović.

Saboraši će za dane trubačke fešte u Guči prenoćište plaćati od 15 do 35 eura u zavisnosti od lokacije i kategorizacije domaćinstava. Najskuplje će biti lokacije bliže centru grada. Na ulasku u Guču naplaćuje se parking karta za putnička vozila (automobile) - 1.000 dinara, a za autobuse 3.000 dinara i važi svih dana Sabora trubača za neograničen broj ulazaka i izlazaka iz Guče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track