ŠIROKO U LJUBIČEVU: Seka peva za 14 požarevačkih plata!

Ima se, može se

ŠIROKO U LJUBIČEVU: Seka peva za 14 požarevačkih plata!

Stars -
Seki Aleksić, za nastup u Požarevcu na "Ljubičevskim konjičkim igrama" biće plaćeno 5.000 evra što je 570.000 dinara, dok je prosečna zarada u tom gradu za jul iznosila 39.500 dinara

Izvođači na „Ljubičevskim konjičkim igrama“ angažovani preko agencije „Pistaćo“. Nastup Seke Aleksić na Igrama košta 5.000 evra, a prosečna plata u Požarevcu 39.500 dinara

Otkako je objavljen program jubilarnih, 50. „Ljubičevskih konjičkih igara“, građani sve češće komentarišu kako one više nisu promocija konjarstva i konjičkog sporta, već prilika da se estradne zvezde na brzinu domognu velikih honorara. Ove godine, za muzički deo programa odabrani su Seka Aleksić, Zvonko Bogdan, Lena Kovačević, „Zvezde Granda“ i Đorđe David, a članovi Organizacionog odbora - na čijem čelu je gradonačelnik Miomir Ilić (SPS) - nisu želeli da kažu koliko iznose honorari za svakog pevača pojedinačno.

Jedino je saopšteno da će Seki Aleksić, za nastup u subotu, 31. avgusta, biti plaćeno 5.000 evra, što u dinarima iznosi oko 570.000. S obzirom na to da je prosečna zarada za jul u gradu iznosila 39.500 dinara, lako je izračunati da će ona - za dva sata pevanja - zaraditi iznos za koji Požarevljani treba da rade 14 meseci.

Šta više, na pitanje po kojim su kriterijumima birani muzički izvođači i da li je reč o miljenicima stranaka požarevačke vladajuće koalicije SPS-SNS-URS, gradonačelnik je odgovorio da ih je izabrala jedna beogradska privatna agencija!

"Pevače je angažovala agencija „Pistaćo“, shodno njihovim slobodnim terminima. Ja, lično, bio sam za to da se angažuje Zdravko Čolić, ali to nije bilo izvodljivo, jer je on zauzet", objasnio je gradonačelnik.

Istovremeno, na sajtu Agencije za privredne registre stoji podatak da je pomenuta agencija osnovana pre nepunih mesec dana, 31. jula, te da ima samo jednog zaposlenog - izvesnog Milana Pištanca (47).

Na kraju, Turistička organizacija Požarevca na svojoj internet-prezentaciji navodi da je poziv za dostavljanje ponuda za angažovanje pevača upućen samo agenciji „Pistaćo“, što znači da drugi nisu ni mogli da učestvuju u nadmetanju. Jer, javnog poziva nije ni bilo...

Budžet za sve muzičare angažovane tokom „Ljubičevskih konjičkih igara“ posredstvom agencije „Pistaćo“, Požarevljani će, preko lokalnog budžeta, platiti oko tri miliona dinara.

"Prvobitna suma bila je tri i po miliona, ali smo uspeli da je smanjimo na 2.980.000 dinara", tvrdi gradonačelnik Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track