OVO KRIJE BENJAMIN: Otac mu hapšen zbog POKUŠAJA UBISTAVA!
Foto: Avaz.ba/Dragana Udovičić

PORODICA

OVO KRIJE BENJAMIN: Otac mu hapšen zbog POKUŠAJA UBISTAVA!

Rijaliti -

Spahić stariji je i pre rata važio za žestokog momka, a navodno je u Holandiji trebalo da likvidira Kora van Huta, poznatog mafijaša

Izedin Izo Spahović, otac učesnika „Parova“ Benjamina Spahovića, pre dve godine bio je uhapšen zbog ozbiljnih pretnji po život i imovinu, kao i iznude pola miliona evra, dok je u avgustu 2007. godine pritvoren nakon višegodišnje potrage u Holandiji, zbog sumnje da je glavni akter dvostrukog pokušaja ubistva nadomak Amsterdama.

foto: Printscreen

Porodica glavnog zavodnika i problematičnog takmičara Hepijevog rijalitija u Sarajevu važi za vrlo imućnu i uticajnu, a često su bili i glavne teme u tamošnjim medijima, uglavnom na stranicama crne hronike. Pored Benjaminovog brata Tomislava, koji je osuđen na sedam i po godina zatvora jer je u aprilu 2016. hicima iz pištolja usmrtio izvesnog Amila Geca, ni njegov otac nema ništa manji dosije u policiji.

- Izo je još pre rata slovio za jednog od najžešćih momaka sa sarajevskog asfalta. Spahović je vlasnik kafića na Grbavici, gde je ranije dolašlo do obračuna kada je s motocikla u prolazu nepoznata osoba prema lokalu ispalila rafal. Pre 11 godina uhapšen je nakon višegodišnje potrage jer je za njim u Holandiji bila raspisana poternica zbog sumnje da je glavni akter dvostrukog pokušaja ubistva u Amstelvenu, pored Amsterdama. Na istoj poternici našao se i Amir Pašić, bliski prijatelj pokojnog kriminalca Ramiza Delalića Ćele. Spahović je s Amirom Pašićem, navodno, trebalo da likvidira Kora van Huta, poznatog mafijaša povezanog s trgovinom drogom i oružjem. Izedin je odležao u holandskom zatvoru osam meseci. Po dolasku u Bosnu pričao je da nije imao nikakve veze sa tim pokušajem ubistva i da je u Holandiji radio samo kao fizički radnik - kaže naš izvor iz Sarajeva.

foto: Avaz.ba

Prema dostupnim informacijama, Izedin Spahović uhapšen je i pre dve godine u akciji policije pod nazivom „Blic“, zajedno sa Amarom Adrovićem, zbog toga što su počinili iznudu i ugrožavanje sigurnosti. Policija je tada saopštila da su njih dvojica, uz ozbiljne pretnje po život i imovinu, iznudili milion konvertibilnih maraka (pola miliona evra) od osobe čiji su inicijali E. S. iz Gradačca. Navedeno je da je oštećeni radi pružanja navodne zaštite na mesečnom ili sedmičnom nivou bio prinuđen da Izedinu i Amaru daje iznose od 3.000 do 20.000 maraka ili evra na različitim lokacijama na području Tuzle ili Sarajeva. Tokom hapšenja kod Spahovića i njegovog saborca pronađeni su mobilni telefoni i kartice koji su korišćeni za izvršenje krivičnih dela, notesi, evidencija, određena količina novca, vatreno oružje, municija, droga ekstazi i drugi predmeti.

Kurir.rs Ivan Ercegovčević/Foto: Avaz.ba/Dragana Udovičić

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track