Najnovije vesti

REM POKRENUO POSTUPAK PROTIV HEPI TELEVIZIJE ZBOG SKANDALOZNIH SCENA: Evo šta ih čeka posle ORALNOG ZADOVOLJAVANJA usred emisije!
Foto: Printscreen/Youtube

ŠOK

REM POKRENUO POSTUPAK PROTIV HEPI TELEVIZIJE ZBOG SKANDALOZNIH SCENA: Evo šta ih čeka posle ORALNOG ZADOVOLJAVANJA usred emisije!

Rijaliti

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenulo je postupak protiv televizije "Hepi" zbog emitovanja šokantne scene.

Produkcija "Hepija" navela je da do oralnog zadovoljavanja u programu uživo nije došlo, već da je bila u pitanju samo igra učesnika Uroša Anđelića, to jest, simulacija, iz REM ističu da je postupak pokrenut i da će se u narednom periodu preciznije znati da li će televizija biti sankcionisana i na koji način.

"Od momenta pokretanja postupka dužni smo, po Zakonu o upravnom postupku, da u roku od osam dana (što je najkraći rok) pozovemo pružaoca medijske usluge na izjašnjavanje. Onda će se oni na sednici izjasniti o učinjenom prekršaju, a Savet odlučuje o eventualnim sankcijama", objasnila je Olivera Zekić ispred REM.

foto: Damir Dervišagić

Kako ona navodi, najveći problem u ovakvim situacijama jeste što REM nema ovlašćenje da sam sporvede sankcije ili odredi kazne za prestupe, pa zato ovakvi sporovi obično predugo traju.

"Da li će i kada biti izrečene mere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Ukoliko služba za nadzor i analizu utvdi da je televizija "Hepi" načinila prestup, onda se sprovode kaznene mere koje mogu biti - opomena, javno upozorenje - gde televizija treba da pročita ono što REM izrekne dva puta u prajmtajmu i jednom objavi u novinama, kao i još dve kaznene mere", kaže Olivera i dodaje:

"Takođe možemo da ih pošaljemo kod sudije za prekršaje, gde obično slučaj zastari, i postoji opcija da se zabrani neki format na 24 časa do mesec dana, ali ni to nije dovoljno efektivna kazna. Dokle god se REM ne omogući da ima ovlašćenje u vidu direktne kazne, neće biti ni adekvatnih sankcija za prestupe medija."

foto: Pritnscreen

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Printscreen/Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...