INTERVJU S VODITELJEM TELEVIZIJE HAPPY MARKOM DOLAŠEM: Multitalentovani glumac otkriva - blažen sam među ženama
Foto: Promo

INTERVJU S VODITELJEM TELEVIZIJE HAPPY MARKOM DOLAŠEM: Multitalentovani glumac otkriva - blažen sam među ženama

TV šou -

Višestruko talentovani glumac i voditelj televizije Happy Marko Dolaš poznat je po uvek zanimljivim uključenjima u jutarnji program, po songovima koje je pevao u nekim od najpopularnijih crtanih filmova, ali i po ulozi policajca Stojana u emisiji “Čađava mehana”, o čijoj gledanosti govori podatak da je otpočela svoju šestu sezonu, jer i dalje privlači nove gledaoce, ali i goste svojim vedrim duhom i gostoprimstvom.

Šta gledaoce očekuje u novoj sezoni “Čađave mehane”?

foto: Promo

- Očekuje ih, kao i uvek, mnogo iznenađenja. Naravno, lepih iznenađenja. Uvek na snimanju mi glumci iznenađujemo jedni druge jer je snimanje ove emisije pre svega jedna avantura, u kojoj jedino znamo kako počinjemo. Govorim pre svega o scenariju, koji je izuzetan, ali nikad ne znamo gde i kako ćemo da završimo skeč jer imamo popriličnu slobodu improvizacije. (smeh)

Kako objašnjavaš veliki uspeh koji je ova emisija ostvarila kod gledalaca?

- Verovatno se gledaocima dopada upravo atmosfera i energija među glumcima, koja se reflektuje na ekran. Takođe mislim da je to prava, pravilno dozirana kompilacija muzike i smeha, koja je potrebna gledaocima da bi se opustili i oraspoložili. Kao prošarana slanina, malo mast, malo meso. (smeh) Moguće da je to ključ uspeha ove emisije.

Znamo da pozajmljuješ svoj glas likovima iz crtanih filmova, a pevaš i songove u njima. Koliko je to blisko glumi?

- I to je sastavni deo glumačkog posla. Mnogo volim da učestvujem u animaciji crtanih filmova. Taj posao vas jednim delom vraća u detinjstvo, a drugim delom je izuzetno odgovoran jer, na kraju, deca se u velikoj meri vaspitavaju gledanjem crtanih filmova, oni su sastavni deo njihovog odrastanja. Svi se sećamo Duška Dugouška, Patka Dače i cele družine, kao i koliko su uticali na naš razvoj. Songovi takođe ostanu u fioci sećanja iz detinjstva. Do sada sam otpevao songove za nekoliko poznatih crtaća.

Oni koji su imali priliku da te čuju kažu da lepo sviraš gitaru. Da li imaš u planu da jednog dana i taj talenat iskoristiš profesionalno?

- Ako tako kažu gledaoci, slažem se, jer je jedino njihov sud važan. Trenutno u određenom smislu u programu koristim i tu veštinu, ali ne maksimalno. Završio sam nižu muzičku školu za gitaru, delom i u Moskvi, gde sam jedno vreme živeo. Takođe smo svi mi glumci tokom studija imali predmet Tehnika glasa i ja sam ga jako voleo. Toj ljubavi je doprinela i tadašnja profesorka Marija Simonović, koja je izuzetan pedagog i operska pevačica. Ona mi je otkrila nove dimenzije kad je u pitanju pevanje. Zasad ne razmišljam intenzivno o bavljenju pevanjem, ali ukoliko se ukaže prilika, verovatno je neću odbiti.

foto: Promo

Da li uz sve ove obaveze stižeš da se posvetiš i pozorištu?

- Trenutno igram u jednoj predstavi sa svoje dve divne koleginice Jovanom Jelovac Cavnić i Katarinom Koršom, kao jedini blažen među ženama, i zaista uživamo u zajedničkom radu. Trenutno nastupamo uglavnom po Hrvatskoj i odskora u Sloveniji. Nadam se da ćemo uskoro krenuti još više ka zapadu ali i istoku. Dakle, Evroazija. (smeh)

Šta je po tebi najlepši način da provedeš novogodišnje praznike?

- Pa najbolji način je da ih provedeš s nekim ko ti prija u svakom smislu. Bilo to tokom izlaska, putovanja ili u postelji, manje je važno.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track