Najnovije vesti

PROČITAJTE INTERVJU SA NAJDUHOVITIJEM SRBINOM:  Jedna od najistaknutijih figura srpskog novinarstva današnjice ne krije da mu nagrada i te kako imponuje
Foto: Promo

PROČITAJTE INTERVJU SA NAJDUHOVITIJEM SRBINOM: Jedna od najistaknutijih figura srpskog novinarstva današnjice ne krije da mu nagrada i te kako imponuje

TV šou

Aktuelni urednik televizije Hepi Milomir Marić, pored brojnih prestižnih nagrada koje dobio u bogatoj novinarskoj karijeri, može se pohvaliti još jednom, nimalo manje vrednom, nagradom za najduhovitijeg Srbina.

foto: Promo

Savet 27. međunarodnog festivala "Zlatna kaciga" opredelio se da festivalskom nagradom nagradi uglednog i talentovanog novinara, autora poznatih emisija poput “Ćirilice” i "Goli život", kao i knjige “Deca komunizma”, sa kojom se i predstavio srpskoj literaturi, jer u "njegovom radu ima dosta humora i satire na neobičan način”.

Milomir Marić prokomentarisao je koliko mu nagrada za humor znači u karijeri:

- S obzirom na to da se nagrada dodeljivala 1. aprila, pomislio sam da je u pitanju neka šala. Kasnije sam shvatio da je u pitanju tradicionalni festival humora u Kruševcu, odakle su potekli mnogi istaknuti glumci i humoristi. Brojni srpski humoristi su dobitnici ove nagrade, zbog toga sam veoma počastvovan što sam postao princ, ali čini se da je to kod mene moguće samo 1. aprila.

Jedna od najistaknutijih figura srpskog novinarstva današnjice ne krije da mu nagrada za najduhovitijeg Srbina i te kako imponuje, ali i otkrio svoju profesionalnu misiju:

foto: Promo

- Kod nas kao da se ništa nije promenilo od vremena Nušića, Sterije Popovića, Radoja Domanovića... Sve je to manje-više "Sumnjivo lice", "Gospođa ministarka", "Ožalošćena porodica". Igram na tu kartu, nisam mogao da odbranim narod od najvećih državnih neprijatelja. Kao čovek skromnih mogućnosti, mogao sam samo da zabavim unesrećeni narod, da mu vratim osmeh na lice. Time se moja misija završava i to je nekad dovoljno u ovakvim vremenima.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...