Najnovije vesti

Usijanje dana

USIJANJE DANA 30.11.2020. - SLAĐANA TRAJKOVIĆ i DRAGAN SUBOTIĆ: Zahtevi privrednika uoči najavljenog protesta zbog pooštravanja mera

Udruženja preduzetnika, radnici turističkih agencija, ugostitelji, frilenseri i muzičari najavili su da će se okupiti i održati protest ispred Ministarstva finansija. Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio pomoć ukoliko dođe do pooštravanja mera, Udruženja ne odustaju od najavljenog protesta. Koji su im tačno zahtevi? Koliko su do sada na gubitku? Gosti Usijanja dana su Slađana Trajković iz Udruženja zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije i Dragan Subotić iz Udruženje turističkih agencija Srbije.

 • USIJANJE DANA - 22.01.2021-ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor?

  USIJANJE DANA - 22.01.2021-ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zašto nam je važno da Srbija postane energetski koridor?

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana MIhajlović bila je gošća emisije "Usijanje dana" na Kurir televiziji. Ministarka Mihajlović objašnjava kolike su šanse da Srbija postane svojevrstan energetski koridor, kako od toga možemo da profitiramo i koliki je opšti značaj energetske stabilnosti. Pored toga, govorila je i o saradnji s ostalim ministrima u Vladi i o koalicionim partnerima, ali i o rodnoj ravnopravnosti i aktivnostima tog Koordinacionog tela na čijem je čelu.

 • USIJANJE DANA - 21.01.2021. - IVICA DAČIĆ, VLADIMIR MARINKOVIĆ: Prilike u SAD posle izbora

  USIJANJE DANA - 21.01.2021. - IVICA DAČIĆ, VLADIMIR MARINKOVIĆ: Prilike u SAD posle izbora

  Inauguracija Džozefa Bajdena je svetska tema broj jedan. Večeras u Usijanju dana novinarka Silvija Slamnig razgovaraće sa svojim gostima o prilikama u Sjedinjenim Američkim Državama posle promene vlasti, kao i o uticaju ovih promena na region i Srbiju. Gosti Usijanja dana su predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić i narodni poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

 • USIJANJE DANA - 20.01.2020. - DŽON SIMPSON: Da li je TRAMPIZAM izgubio budućnost u SAD i šta čeka Bajdena?

  USIJANJE DANA - 20.01.2020. - DŽON SIMPSON: Da li je TRAMPIZAM izgubio budućnost u SAD i šta čeka Bajdena?

  Donald Tramp je tek treći predsednik u američkoj istoriji koji je je bio impičmentom pozvan na odgovornost pred predsedničkim domom američkog Kongresa i Senata, ali je prvi i sasvim sigurno jedini u novijoj istoriji koji je drugi put u svom prvom i jedinom mandatu pozvan na odgovornost zbog nedela koja mu se stavljaju na teret a u vezi sa napadom na Kapitol hil 6. januara 2021. godine. O tome kakvo je nasleđe Donalda Trampa kao predsednika SAD i kakvi izazovi očekuju njegovog naslednika Džozefa Bajdena koji je danas stupio na dužnost, u "Usijanju dana" razgovaramo sa Džonom Simpsonom, urednikom spoljnopolitičke redakcije BBC.

 • USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

  USIJANJE DANA - 19.01.2021. ALEKSANDAR VULIN: Kad država objavi rat mafiji

 • USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  USIJANJE DANA - 18.01.2021. - DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Godinu dana pandemije

  Pre tačno godinu dana novi koronavirus počeo je da se širi iz Vuhana u ostale kineske provincije. Od tog momenta virus je planuo i zarazio skoro 100 miliona ljudi širom sveta. Do sada je umrlo više od dva miliona osoba. Građanima Srbije, kao i ljudima u celom svetu, životi su se nepovratno promenili. U našu svakodnevnicu su ušle maske, rukavice, respiratori, vakcine... Od 6. marta kada je u Srbiji registrovan nulti pacijent, nije prošao ni dan da koronavirus nije bio tema. Informacija je bilo pregršt, ali pitanja uvek više. Zato je gošča "Usijanja dana", večeras u 19.30, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba profesorka dr Darija Kisić-Tepavčević. Saznajte da li je vreme za ublažavanjanje mera, kako će proteći masovna vakcinacija i da li smo zaista blizu kraja ovoj agoniji.

 • USIJANJE 16.01.2021. MILAN ANTONIJEVIĆ, RAŠA NEDELJKOVIĆ, BALŠA BOŽOVIĆ

  USIJANJE 16.01.2021. MILAN ANTONIJEVIĆ, RAŠA NEDELJKOVIĆ, BALŠA BOŽOVIĆ

  Usijanje je politički tok-šou. Voditelji emisije Ljubiša Ivanović i Ivana Majstorović razgovaraće oči u oči sa eminentnim gostima na aktuelne političke i društvene teme i to u udarnom terminu, subotom od 20 časova.

 • USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  USIJANJE DANA - 15.01.2021. - JASNA JANKOVIĆ I DEJANA MILIĆ SUBIĆ: USIJANJE DANA: Šta treba da znate o početku nastave?

  Od ponedeljka počinje drugo polugodište. Nastava će biti organizovana po modelu od 1. septembra. Mnogi roditelji imaju brojne nedoumice po ovom pitanju, a nastavnici često nemaju sve odgovore. Gošće Usijanja dana od 19.30 časova na Kurir televiziji bile su Jasna Janković, predsednica Sindikata prosvetnih radnika i Dejana Milić Subić, iz Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 • USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  USIJANJE DANA - 14.01.2021. - DR ZORAN SAVIĆ i MILANKO ŠEKLER - Koju vakcinu izabrati?

  Koja vakcina se preporučuje za koju grupu judi? Da li je građanima koji su preležali koronu svejedno koju će vakcinu primiti? Kakva je situacija u zdravstvenom sistemu Srbije? Gosti USijanja dana večeras u 19.30 Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler i dr Zoran Savić predsedniik sindikata zaposlenih u zdravstvu?

 • USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  USIJANJE DANA - 13.01.2021 - Lazar Lazović i Božidar Spasić: Zašto suđenja za organizovani kriminal predugo traju?

  Koji postupci za organizovani kriminal najduže traju? Šta se dešava kada ima veliki broj optuženih, da li i to usporava donošenje presude? Kako funkcioniše koncept tužilačke istrage nakon deset godina? Gosti Usijanja dana su Lazar Lazović iz Udrženja sudija i tužilaca Srbije i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe Džavne bezbednosti.

 • USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  USIJANJE DANA - 12.01.2021. - ALEKSANDAR RADENKOVIC i MLADEN RADULOVIC - Stravične saobraćajne nesreće

  Prekoračenje brzine ubedljivo je najčešći saobraćajni prekršaj. Od milion napisanih kazni tokom godine, oko 300.000 je zbog prebrze vožnje. Bahatost vozača i pored apela i crne statistike ne prestaje. Da li su kazne za nepoštovanje saobraćajnih pravila niske? Večeras u Usijanju dana u 20h na Kurir televiziji o ovoj temi govoriće Mladen Radulović novinar i Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.