VARNICE MEĐU MINISTRIMA Sertić: Kori, skrati malo taj govor!

Lupio packe koleginici na ekonomskom forumu

VARNICE MEĐU MINISTRIMA Sertić: Kori, skrati malo taj govor!

InfoBiz -
Ministar privrede je potpredsednici Vlade zamerio što je uzurpirala govornicu pola sata, pa je morao da čeka svoj red. Pitam se koliko bi pričala da nije napisala govor, pecnuo je Sertić ministarku Udovički, na šta se ona nasmejala bez komentara

BEOGRAD - Drugi dan Kopaonik biznis foruma bio je mahom posvećen reformi državne uprave i javnog sektora, tako da su govornicom dominirali ministarka za državnu upravu Kori Udovički i ministar privrede Željko Sertić. Mada su o glavnim temema imali ujednačene stavove, varnice među njima su usledile zbog dužine govora.Tako je ministar Sertić prvo šaljivim tonom kritikovao potpredsednicu Vlade zato što je pola sata uzurpirala govornicu, da bi se potom on raspričao 15 minuta duže od nje.Nevaljali gradonačelniciKori je prva govorila na panelu, a onda je posle nje izašao Sertić. On se našalio: „Kori je rekla da je zapisala govor kako bi bila kraća. Pitam se koliko bi pričala da nije napisala govor“, na šta se Kori nasmejala. Ipak, kako bi se iskupio za ovu opasku, ministar privrede je na kraju govora pohvalio sve žene sa kojima sarađuje i naveo da mu je zadovoljstvo što sarađuje sa njima. Sertić je prethodno kritikovao i gradonačelnike zbog nemara koji iskazuju prema privredi i preduzećima koja rade u njihovim sredinama.

Vuk Jeremić se opustio na proslavi
Vuk Jeremić se opustio na proslavi

- Najmanji je broj gradonačelnika u Srbiji koji se bave privredom, a ima ih koji nikad nisu ušli ni u jedno preduzeće, niti se zainteresovali kako radi - rekao je Sertić, koji je najavio da će u narednih 30 do 60 dana Vlada doneti akcione planove za reformu „Srbijagasa“ i „Puteva Srbije“.Verbalnih čarki bilo je i na drugim panelima foruma, pa su tako profesor Miroljub Labus i predsednik Saveta guvernera NBS Nebojša Savić sukobili mišljenja o tome koja je strana valuta najpogodnija za državno zaduživanje.

Toplica sa suprugom među prvima napustio žurku
Toplica sa suprugom među prvima napustio žurku

Razdor zbog kursaLabus je primat dao evru u odnosu na dolar, dok se Savić argumentima protivio evru. Žučna rasprava bila je i na panelu o finansiranju i ulozi medija u reformama, koju je prekinuo ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, rekavši u šali da izvršna vlast konačno mora da presudi ko je u pravu.

Goran Pitić I Aleksandar Vlahović pripremaju se da zapevaju sa bendom
Goran Pitić I Aleksandar Vlahović pripremaju se da zapevaju sa bendom

MMFSTRUJA OD 1. APRILA SKUPLJA 15 odstoStalni predstavnik MMF u Srbiji Deheng Kim kaže da je novim aranžmanom iz predostrožnosti Vlada Srbije preuzela obavezu da poveća cenu struje za 15 odsto od 1. aprila. On je potvrdio da je s Vladom dogovoreno i otpuštanje do pet odsto zaposlenih u javnom sektoru, od čega će 3,5 odsto biti putem prirodnog odliva, odnosno penzionisanja.UdovičkiBLER DAJE REZULTATE, A NE PRUdovički je rekla da je namera Vlade pri angažovanju bivšeg britanskog premijera Tonija Blera bila da im on pokaže već sada kako se ostvaruju rezultati, a ne da članovi Vlade to sami nauče tokom drugog mandata.Ministar Sertić„ESMARK“ DOBRODOŠAOMinistar Sertić je izjavio da je nekoliko kompanija zainteresovano za upravljanje „Železarom Smederevo“, da je američki „Esmark“ takođe dobrodošao.Sve kompanije, pa i „Esmark“, imaju obavezu da uplate deo depozita za učešće, potpišu izjavu o poverljivosti i preuzmu dokumentaciju. U subotu će biti poznato ko se sve javio - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja